Krocken i Sundsvall

0
784

Nu på lördag smäller det till med en rejäl arrangemangskrock i Sundsvallsområdet. Dels har vi Bus1 på Mittsverigebanan som håller sin säsongsavslutning, och dels är det Drift Matsuri, frikörning i drifting på SM-banan på Sundsvall Raceway.

Bus1, Mittsverigebanan
Bus1 är en uppföljare till det gamla arrangemanget Onsdagsbus på Mittsverigebanan, och har efter en stökig inledning på säsongen med ägarbyte på banan, kört tre onsdagsträffar från mitten av juli och framåt. I likhet med föregångaren satsar man rejält på en säsongsavslutning på en lördag. Där blir det, förutom drifting, även banracing med bil och motorcykel. Dessutom brukar det vara gott om fina bilar att titta på, och dessa får parkera i depåområdet så det blir en mindre bilutställning. Inträde kostar 100 kr för vuxen från 15 år, familjebiljett 150 kr för två vuxna och fritt antal barn under 15 år. Bus1 arrangeras av ett privat företag.

Drift Matsuri, Sundsvall Raceway
I sommar har det arrangerats tre frikörningar för drifting på Sundsvall Raceway, en i maj, en i mitten av juli i samband med SM/RM-deltävlingen och en i slutet av juli. Drift Matsuri är säsongsavslutningen för frikörningarna.

Matilda Svensson, driftingansvarig i arrangörsklubben SHRA Sundsvall:
-Drift Matsurin arrangeras den här gången i samarbete med Krutcupen. Vi har fritt inträde för publik och det kommer att bli burnouttävling och finbilsutställning. AVD kommer att komma och ställa ut lite billjud, Och erbjuder specialpriser på några utav deras produkter.

Det kommer också att lottas ut 5×100 l drivmedel bland deltagande fordon. Genom Krutcupen blir det också tidskörning, sätt dagens bästa ”idealtid” och Time-Attack, sätt banans snabbaste varv.

Mycket för den motorintresserade i området kring Sundsvall/Härnösand alltså! Vilket väljer du?

Text & foto: Christer Hägglund – DriftZone.se