Krutrök: ”Vi har ca 1000 transportmil per säsong”

0
648

DriftZone säger Hej Norrbotten och hej André Krutrök! Andrés BMW är en välkänd syn på BMW-träffar i landet och många andra event i norra Sverige och Norge.

Har det hänt något spännande i Gunsmoke Motorsports garage i vinter?
-Ja, det har absolut hänt en del. I vinter så har turbon uppgraderats från en Precision 6466 till en Precision 6870 som ska leverera ca 900-920 whp är tanken. Nya Bosch 1500cc spridare mot 1300 som jag hade tidigare. Nu sitter det 3st Bosch 044 pumpar mot 2st tidigare. 4″ IC mot 3,5″ tidigare. Turbo, bränslesystem, ic mm monterat av Esp i Ersnäs som jag varmt kan rekommendera för folk i Norr- och Västerbotten! Helrenoverade och uppgraderade Vanos:ar av mig själv.

Vanos, kan du nog utveckla lite.
-Absolut, Vanos är BMWs namn på variabla kamaxlar som kan vrida sig och ändra kamtiderna efter behov. Det gör att man får grymt bottenvrid. Med förra turbon hade jag 900wnm vid 3500rpm.

Det var en del under huven det. Har ni jobbat något med utsidan också?
-Ny färg på fälgarna och 0,5″ bredare fram och bak (8,5 och 9,5″) 265 35 18 Sailun bak. Och en ny diskretare livery, mer passande till bilen. Även invändigt i bilen har vi gjort om en del. Vi har bland annat satt i en Weichers skruvbur, en fullbur och tagit bort baksätet och ersatt det med svartlackerade aluminiumplåtar av Esp. Sedan har jag blivit övertalad att testa hydraulisk handbroms också, så vi har monterat separata Wilwoodok byggt av Esp också. Har kört utan hydraulisk handbroms tidigare, så det ska bli intressant.

Ni har verkligen haft en bra vinter. Vad har ni närmast på gång nu?
-Vi är på gång ner till PPF i Avesta för att mappa och bromsa mm och sen till Däckspecialisten i Köping för hjulinställning och cornerweight. Johan Landegren, som har firman tillsammans med Sofie Blixt, har kört STCC tidigare och är grym på att ställa in bilen. Det är flera förare som kör RM/SM som fått hjälp av Johan och Sofie. Sedan blir det Bimmers of Sweden på Mantorp på i Kristi Himmelfärdshelgen.

Härligt att säsongen kommer igång på allvar. Vad har ni tänkt att vara med på i övrigt i sommar?
-Vi kör bara frikörning på olika event. Så förutom Bimmers of Sweden blir det Sommertreff och E30 meet på Rudskogen. Vi kommer att köra 2fasts evenemang på ACR Mo i Rana, ett helt nytt evenemang som kompletterar Sommertreffs två körningar där och vi ska köra på alla. Ett av favoritevenemangen är E30 Meet på Rudskogen, superbra arrangerat och fyra dagar körning på en grym bana. Rudskogen är favoritbanan tillsammans med ACR.

Det känns som en full säsong det.
-Ja, jag räknar med att köra upp 100st däck denna säsong om bilen funkar. Har gått 80st per säsong senaste två säsongerna, vi far å flänger på många evenemang och i år blir det fler än tidigare. Vi har ca 1000 transportmil per säsong till och från evenemang.

Du säger vi, vilka består Gunsmoke Motorsport av?
-Det är jag och frun. Jag har som tur är en fru med samma stora bilintresse och som tycker att det är grymt skoj att åka på evenemang, annars skulle det nog inte fungera att hålla på som man gör. Hon älskar att åka med men vill inte köra. Tro mig jag har frågat många gånger…

När jag såg dig live var du på Mittsverigebanan, en bit att resa det också.
-Jättetråkigt med läget med Mittsverigebanan, det har ju varit grymt bra med möjlighet till körning varje onsdag under sommrarna. Så det är frågan hur de tänker göra nu med banan.

Ja, det är en fråga som nog bara likvidatorn kan svara på, vi andra får hålla tummarna. Något mer du vill säga?
-Jag vill passa på att tacka våra sponsorer som hjälper oss under säsongen. Ett stort tack till er!

PiteKök och sprutmåleri
Luleå bilrostskydd
PPF
Däckia Piteå
Reklam och Skylt
Däckspecialisten Landegren & Blixt i Köping
Sommertreff.no
ESP

Vi säger tack till André och Jeanethe och hoppas att vi ses något under säsongen!

Text & Foto: Christer Hägglund – Driftzone.se