”Kvalettan” Johansson – Jag ska ge allt för att ta hem detta!

0
527

Gatebil Drift Series 2017 har nu äntligen dragit igång! Första dagens träning och kval är nu avklarade, och som kvaletta fick vi svenske Volvodriftaren Mikael Johansson från Svanesund.

Du kvalade in som etta idag, grattis! Hur känns det?

– Tack så mycket! Jo det blev ju rätt bra till slut. Det kändes lite kämpigt i början då jag byggt om bakvagnen lite till detta event, men det gick ju bra. Kvalreporna satt jag riktigt bra!

Berätta lite om kvalreporna, ser man bara till poängen så ser det ut att ha gått bra i båda körningarna.

– Ja jag var väldigt laddad inför kvalet. Jag var lite småirriterad också eftersom jag inte hade fått några bra repor på träningen. Men jag tänkte att jag skulle ge allt vad som fanns, och det gick ju vägen!

Ja det gjorde ju onekligen det! Vad tycker du om banan?

– Det är en väldigt svår bana faktiskt. Men jag gillar tekniska banor så det här var roligt.

Imorn är det stege, och då ställs du mot Fröding i första omgången, hur ser du på den kampen?

– Ja precis! Jag är verkligen taggad inför stegen, det kommer bli spännande. Vi kommer inte göra några större förändringar varken när det gäller bilen eller körningen, så jag ska kämpa och köra på i samma stil!

Nu när kvalet gick så bra idag, törs man fråga vad målet med helgen är och hur tror du att det kommer gå?

– Alla vill ju vinna såklart, även jag. Jag ska ge allt för att ta hem detta!

– Jag skulle vilja passa på att tacka mitt team och min familj som stöttar mig i min satsning och som gör detta möjligt! Och ett stort tack till mina sponsorer; Mkmotorsport, GIK turboteknik, Gert Stahlgårds åkeri AB, Obelix bilrenovering, Jordvärme, Bjp race, Kloma, VCRacing, Motor nord, MT mekaniska, Nordholms, Totalreklam och L-M-R.se.

Där släpper vi iväg Micke så att han kan fortsätta ladda upp inför resten helgen, och vi på DriftZone önskar honom lycka till med fortsättningen av GDS.

Text: Erika Näsberg – Driftzone.se
Foto: Henrik Andersson – Driftzone.se