Kvalresultat från Formula Drift i Atlanta

0
540

Natten tills idag, kördes kvalet inför deltävling 3 av Formula Drift, platsen är Atlanta och förutom kvalet så kördes det även topp 16 stegen i Formula Drift Pro2 i sin andra deltävling.

En intressant sak att hålla koll på var Ola Jaeger i Pro2 klassen. hur skulle det gå? och hur vass är James Deane i kvalet. Det och andra saker ska vi ta reda på nu.

Bilden är från Drifting SM Premiären… Foto: H. Andersson

När vi nu kollar av resultaten, så börjar vi med Pro2. Kvaletta blev Danny George, tvåa blev Dirk Stratton och trea kom Josh Robinson. Ola Jaeger gjorde ett bra kval och tog 12:e plats, en placering som jag tycker är helt ok.

Så Ola var alltså vidare i stegen, som kördes inatt. Hans motståndare blev Brody Goble, matchen kördes och tyvärr så vann Brody Goble. Men ändå en bra uppvisning att kvala in till topp 16, starkt jobbat Ola Jaeger.

Vem vann Pro2? det var Travis Reeder som tog vinsten, tvåa kom Matt Vankirk och trea kom Brody Goble som slog ut Ola i den första matchen.

Om vi sneglar mot stora klassen då, dessa förare körde ju kval inatt och ska riva av topp 32 under lördagsnatten. Kvaletta blev….. Vaugn Gittin Junior före Michael Essa, trea blev Kristof Bluss. Fredrick Aasbo tog 6:e plats.

James Deane hittar vi på 13:e plats, vilket i sig inte är dåligt. James får möta Ken Gushi i sin första match, Aasbo möter Kenny Mohan i sin match. Det ska bli intressant att se hur nattens deltävling blir, kommer James Deane att placera sig högt uppe? (kapaciteten har han) eller kommer Fredrik Aasbo att utöka sin ledning som nu är på 16 poäng till just James Deane.

Hur allt går kan ni se via livestream om ni är upp inatt, annars så kommer det en kortare rapport imorgon här på DriftZone – ”För oss som älskar däckrök”

//Henrik Andersson – DriftZone