Långe-Mikael: “Det kommer att vara action hela tiden”

0
295

Premiären av Drifting SM/RM säsongen 2017 närmar sig med stormsteg. Helgen den 6-7 maj så körs den första deltävling på GTR Motorpark (Gröndal) utanför Eskilstuna. Årets startfält är rekordstort då deltagarantalet ser ut att landa på upp emot 80 förare.

I år har SM-klassen åter samlat Sveriges bästa förare vilket gör att publiken kommer att bjudas på rejäl spänning och underhållning. I RM-klassen har den största förändringen skett inför 2017. Här kommer man precis som i SM-klassen att köra ”Twin-drifting” i stegen.

Nytt för i år är även att Långe-Mikael Andersson klivit in som racekoordinator för de bägge serierna, och han är förväntansfull inför premiären på GTR Motorpark.

– Vi har aldrig haft ett så här stort startfält innan, så det blir en utmaning att bara genomföra en tävling. Framför allt ser det ut som att vi kan få två stycken 32-stegar och det är något som aldrig har funnits i svensk drifting. Det ska bli riktigt spännande och intressant, säger Långe-Mikael Andersson och fortsätter.

– Det ska bli kul att se vilka av de nya förarna som steppar upp och utmärker sig.

Att det är klass på de bägge startfälten i årets säsong är något som Långe-Mikael Andersson vill understryka.

– Det är många av de namnkunniga förarna som kommit tillbaka och kör SM, vilket jag tycker är roligt. Ser man på förra året så var det lite av ett mellanår, men man ska inte ta ifrån prestationen från förarna som var med under förra året. I år är många av de stora tillbaka igen, förare som Jens Stark Junttila och Alexander Granlund för att nämna några.

– I RM tror jag att vi kommer att se störst utveckling på förarna. Där är det många förare som aldrig har tävlat innan. Det är i RM de måste börja då det inte finns någon lägre serie inom SBF för tillfället. Vi tror att det här kommer ge ett riktigt bra resultat. Framför allt tror jag att man kommer att se flera förare bli så mycket bättre från första deltävlingen till den sista. Deras utveckling ska bli riktigt intressant.

Publiken som letar sig till GTR Motorpark utanför Eskilstuna kommer att bjudas på en fullspäckad tävlingshelg. Söndagens finalstegar kommer att bjuda på flera timmars ”Twindrifting”.

– Om vi lyckas fylla bägge 32-stegarna efter lördagens kval kommer vi få en söndag full med tävling. Det kommer att vara action hela tiden. Bara folk förstår hur många bilar som kommer att komma och tävla och hur bra tävling det kommer att bli. Publiken kommer de få en riktigt bra underhållning, avslutar Långe-Mikael Andersson .

/Stefan Lindgren – Driftzone.se