Linnarsson: ”Snabba transitions med halkig bak var lurigt”

0
537

För några månader sedan tittade vi till Falköpingssonen Calle Linnarsson och hans bygge. Det är en Nissan 370z som han köpte i Litauen. Nu har bygget slutförts, säsongen börjat och vi ville höra med Calle hur det gått hittills med den nya bilen.
Vad tycker du om säsongsstarten, är du nöjd med bygget såhär långt?
-Ja, vi har kört två event. Uppvisning på Emmaboda EPDS och nu senast Gatebil Vålerbanan. Jag är jättenöjd med bilen. Maskinellt sett funkar allting klockrent. Bättre än väntat, och man känner att bilen har stor potential. Dock är det som det är med nya bilar. Jag har mycket jobb kvar innan chassi och inställningar är som jag vill.

Är det där ni lägger fokus nu?
-Vi har haft lite problem med att hitta fästet i bakvagnen, något vi har jobbat väldigt mycket med nu vid de tillfällen vi kört. Vi har testat olika inställningar hela tiden. Så inte en endaste testrepa har varit den andra lik.

Gatebil Vålerbanan blev antagligen inte riktigt vad ni hade räknat med, kval 40 och utanför stegen. Poäng i båda kvalreporna, men ganska låga. Berätta lite om det.
-Inför kvalet testade jag helt nya inställningar igen. Så jag är nöjd med att jag fick poäng på bägge reporna. På en bana som dessutom var väldigt teknisk svår. Så jag har en del jobb framför mig, både med att få chassit som jag vill och att vänja mig vid bilen nu. Men de blir bättre för varje gång.

Banan på Våler var tekniskt svår säger du. Vad tyckte du om den?
-Vålerbanan var rolig! Tävlingsslingan var som sagt väldigt teknisk. Snabba transitions med halkig bak var lurigt. Man fick vara försiktig på gasen. Ser fram emot att få köra den någon mer gång. Med alla inställningar rätt så man kan ge järnet.

Hur ser du på Gatebil Mantorp nu då? Något speciellt du hoppas på där?
-Mantorp är en bana som jag kan väl, jag vet hur jag vill att bilen ska bete sig där. Så det kommer att vara lättare att justera chassit på den banan. Så jag tror starkt på att vi kommer finnas med i stegen där och tävla. I övrigt hoppas jag bara på massa körtid, så jag hinner få lite sätestid, och tid att testa chassit.

Vi hoppas att vi får anledning att återkomma till Calle Linnarsson, och passar på att önska honom lycka till!

Text: Christer Hägglund – Driftzone.se
Foto: Henrik Andersson – Driftzone.se