Linus Joensuu: ”På Våler var jag övertaggad”

0
632

En av förarna som det snackas mycket om i driftingsverige just nu är Linus Joensuu. Han och brodern Victor har haft framgångar i säsongsinledningen och gjort fina resultat hittills. Båda bröderna är ganska unga i sporten. Linus slog igenom 2015 när han vann RM i en Volvo 240. Nu när det snart är dags för Gatebil Drift Series premiär på svensk mark ville vi kolla läget med Linus om säsongsstarten, den kommande tävlingen och framtiden.

Du blev sexa i SM-premiären på GTR Motorpark, efter en stentuff battle mot Granlund. Du kvalade in på Gatebil Våler i stark konkurrens, med en 27:e plats i kvalet och senare även i resultatlistan. Hur går tankarna nu inför Mantorp som är både SM och GDS?
-Inför Mantorp ska det bli kul och se vilka som kommer att köra, och vilka som kvalar in då det blir väldigt många förare som kommer att starta. Gällande min prestation så kommer jag försöka leverera min absolut min bästa körning.

Trots den blygsamma slutplaceringen på Våler så sa domarna att du levererade tävlingens kanske starkaste leadrun. Kommentar till det?
-På Våler så var jag övertaggad och körde ut mig i topp 32, men på Mantorp så vill jag ha revansch!

Det finns många som ser stor potential i din körning, bland annat Niall Gunn i DriftGP nämner dig och Victor som stora utmanare kommande år. Vad tycker du behövs innan ni kan vara etablerade i den svenska och europeiska toppen?
-För mig känns det som att jag behöver mer körtid så jag får den konsekventa körningen jag vill ha. Känns nu som att man har svårt att upprepa sina repor, men med mer körning som sagt så är det nog inga problem.

Du och brorsan Victor delar teamets resurser. Hur upplever du det samarbetet? Finns det någon rivalitet? Hjälper konkurrensen mellan er båda framåt?
-På banan är vi rivaler men av banan är vi teamkamrater och hjälper varandra. Vi har ju den fördelen att vi tränar ihop och kan dra nytta av det så det tar oss framåt

Någon speciell önskning inför Mantorp?
-Jag hoppas på att det blir soligt hela helgen så det blir riktig show för publiken. Om det regnar kommer det ju mindre med folk dit och tittar, så vi får hoppas på bra väder.

Vi stämmer in i väderönskningen och önskar Linus lycka till!

Text: Christer Hägglund – Driftzone.se
Foto: Henrik Andersson – Driftzone.se