Lyckat Summermeet i Hultsfred

0
517

I helgen var det Summermeet på banan i Hultsfred, den småländska orten 11 mil nordväst om Kalmar som tidigare mest var känd för sin musikfestival. Vi kontaktade Henrik Klase i arrangörsstaben för att höra lite om hur det gick.
Blev årets Summermeet lyckat?
-Ja, det blev väldigt lyckat tycker jag. Det var 53 bilar som startade. Vi är mycket nöjda med dagen och jag tror även att alla förarna var nöjda och glada.

Vi har sett att ni har jobbat på banan inför träffen. Vad har ni gjort?
-Ja, det stämmer. Vi har gjutit curbs på några ställen. Och så har vi ställt upp en 51 meter lång mur, fördelat på två ställen, vilket var väldigt uppskattat. Vi har även breddat depån ett par meter och gjort i ordning för att det ska bli enklare för våra deltagare att kunna ställa upp sina ekipage utan att vara i vägen för kön av bilar som väntar att få komma ut på banan.

Ni jobbar hårt för att förbättra banan.
-Absolut, vi är i dagsläget Smålands enda riktiga godkända driftingbana. Våra event växer för varje gång. Det jobbades in i det sista på småtimmarna på fredagskvällen för att allt skulle vara färdigt till lördag morgon.

Hur var publikintresset?
-Det var en del publik. Vi körde ju även dragracing 402 m och så hade vi en mindre bilutställning i andra delen av flygfältet. Lite dålig koll på hur många som startade där, men ett drygt tjugotal tror jag att det var.

Alla sommarevenemang hänger mycket på vädret. Hade ni vädergudarna med er?
-Det småduggade lite på morgonen innan körningen drog igång, men avtog relativt snabbt. Sedan var det molnigt och lite småkyligt mest hela dagen. Kring 14-tiden småregnade det lite igen, men det slutade relativt snabbt så det var inget som påverkade körningen.

Var det någon tävling eller enbart frikörning?
-Under Summermeet kördes det enbart frikörning. Men vi hade en liten tävling för skojs skull om vem som använde muren flitigast.

Vad är nästa punkt på schemat för er?
-Det är 15-16 juli när vi har en tvådagarskörning, där bland annat första deltävlingen i SWR Motorsports Driftcup ingår. Det är vår första riktiga tävling på några år.

Men känslan i kroppen efter Summermeet är god?
-Ja, vi är väldigt nöjda med ändringarna vi har gjort på banan sedan förra körningen, och det verkade även förarna vara. Vi har lite grejer och några idéer som vi jobbar med för fullt att kunna genomföra innan tävlingen i juli. Det är inte så lätt att få ihop allt, men vi gör vad vi kan.

Tack Henrik för rapporten och lycka till med tävlingen i juli!

Text:: Christer Hägglund – Driftzone.se
Foto: Snooken Recordings