Marcus Jonsén: ”Jag siktar alltid på vinst!”

0
550

Kvalet i årets upplaga av DOTZ Gymkhana Challenge på Vallåkraträffen kördes under lördagen, under lite varierande väderförhållanden. Det var dock inget som hindrade kvalet från att köras, och mannen som körde bäst för dagen, och därmed tog hem titeln kvaletta, var ingen mindre än Marcus Jonsén.

Grattis! Hur känns det att vara kvaletta?

– Tack! Jo det känns riktigt gutt! Det trodde jag inte, det är en hel del duktiga förare i år! Men jag hade nog tänkt mig en topp 10 placering iaf, vinnarskalle har man ju!

Berätta om dina kvalrundor?

– Det var två kvalrundor som jag var nöjd med innan jag ens visste resultatet.  Den första fick jag köra efter att det precis hade börjat regna. När jag körde min andra repa så hade det torkat upp. Men jag vet faktiskt inte vilken av reporna som var den bästa.

Vad kör du för bil?

– Det är en Bmw e36 Compact med en standardmotor från en Bmw e39 530. 191whp och 260wnm.  E46 länkarmar och T-parts styrvinkeladaptrar. Hydralisk handbroms och svetsdiff och alla sådana självklara detaljer. Total byggkostnad på 17 000kr!

I ditt första battle imorgon ställs du mot Niklas Andersson, vad tror du om det?

– Jo det kan säkert bli tufft. Man ska ju inte tro att man är någon kung bara för att man kvalar bra. Jag vet inte så mycket om hans körning men som sagt, det är många bra förare som är med!

Är målet fortfarande en topp 10 placering i stegen? Eller siktar du högre där?

– Jag siktar alltid på vinst! Personligen tycker jag att alla borde göra det när man anmäler sig till en tävling!

– Jag kan tillägga att jag är grymt taggad och att det ska bli skitkul imorgon! Har precis räknat ut att om både jag och min team-kamrat Christopher Sjögren går vidare i stegen så har vi chansen att möta varandra i topp fyra!

Oavsett vem som står för motståndet så tror vi att det kommer bli en mycket spännande stege under söndagen, och vi önskar Marcus lycka till oavsett vad han nu får för motstånd!

Text: Erika Näsberg, DriftZone.se
Foto: Alexandra Gröndahl, DriftZone.se