Mårten Stångberg – ”Prins Carl Philip är ju ändå en helt vanlig motorintresserad kille”

0
1084

När man ska ut på banan och sladda vill man så klart alltid prestera på topp och pulsen ökar inför starten. Att pulsen ökade för Mårten Stångberg under söndagen är det nog inget snack om, han hade nämligen prins Carl Philip med sig i passagerarsätet. Det var dessutom prinsens premiärtur i en driftingbil och den gick av stapeln på Anderstorp Raceway.
Prinsens första kommentar efter åket var ”- De va grymt, fan va kul”
Vi har fått en pratstund med Mårten om denna, inte allt för vanliga, upplevelse.


Du fick den stora äran att köra prinsen under hans första driftingrunda, hur kommer det sig att du fick denna ära?
– Jo men de började som så att vi skämtade lite om att de hade varit kul att ha med kungen eller prinsen som passagerare under helgen. Sedan fick vi reda på att våran utlottade medåkning inte skulle komma, så då gick min polare Sebastian Simonsson och frågade Carl Philip om det var något han ville göra. Då sa dom att vi skulle få besked kl 11.30 och vi tänkte väl att de skulle rinna ut i sanden, men som tur var så valde han att åka med.

Berätta, hur var det? Är ju inte varje dag man kör runt med en kunglighet i passagerarsätet.
– Jo vad ska man säga, han är ju ändå en helt vanlig motorintresserad kille som brinner för motorsporten precis som en själv. Vi hade en trevlig liten pratstund i bilen och fick till slut till en bra repa på banan, han berömde oss för en otrolig bilkontroll. Kändes riktigt kul att få chansen att visa honom vad drifting verkligen är och samtidigt bjuda publiken på en bra show! Drifting är en show och det tror jag samtliga driftingförare visade här idag på Anderstorp.

Du fick snabbt göra ett däckbyte, berätta lite om det?
– Ja, det sket sig ju lite i början kan man säga, i andra kurvan så krängde däcket av från fälgen tyvärr. Så jag valde att göra ett försök på att få bytt hjul innan tiden var över. Så väl framme i depån lyckades jag slita mig ur bilen och byta hjul och sedan vara på väg ut på banan igen på under 2 minuter.

Tror du prinsen fick mersmak för drifting?
– Han tyckte det var en rolig upplevelse och har säkerligen fått upp ögonen för sporten vill jag nog ändå tro, hans team hoppades på att han inte skulle få mersmak för däckåtgången i alla fall!

Vad tycker du om Anderstorps bana och helgen i övrigt?
– Detta var min första gång jag själv körde på Anderstorp och jag måste säga att det är en väldigt rolig bana med dom doserade kurvorna och höga hastigheterna, lite svårt och få grepp på banan så däcken höll precis 2 varv om man höll igen lite.
– Helgen har varit kanon och jag är djupt tacksam för Sportbilsfestival och Arn Racing som gjorde denna showen möjlig i samarbete med STCC och Anderstorp Raceway! Stort tack till alla som kom förbi och pratade i depån och hejade på oss från läktaren. Självklart vill jag även passa på att tacka mina Sponsorer, Team medlemmar, Flickvän och familj som stöttar mig och gör detta möjligt!

DriftZone tackar Mårten för att han delade med sig av sin upplevelse.

Text: Nina Josefsson
Foto: Sebastian Simonsson (På prinsen)
Foto: Jakke Röntynen (Åk bild)