Martin Eriksson: ”Pallplatsen kommer jag leva länge på!”

0
817

Efter en blygsam inledning av RM-säsongen, med 15 poäng i första deltävlingen och 50 poäng i den andra, så slog Martin Eriksson till med en tredjeplats och 90 poäng på den tredje deltävlingen på Sturup Raceway. I sin första tävlingssäsong så ligger Eriksson därmed på en sjunde plats i den totala tabellen inför den fjärde och sista deltävlingen i årets RM-serie. DriftZone har tagit ett snack med honom och tagit pulsen inför finalen.

Berätta lite om din bakgrund inom driftingen, och om din bil?

– Jag började med drifting i fjol, då vart det mest testa bilen och mig själv på banan och det var ett riktigt struligt år för mig. Jag började att tävla nu i år. Bilen är en Volvo 760 med stel bakvagn och det mesta i glasfiber, bmw 330d växellåda, jag kör med 2jz gte vvti under huven med gött mos i, riktigt nöjd med effekten, 749hk på naven och 1017nm!

Hur har säsongen varit hittills?

– Det första testet på bilen efter vinterns ombyggnad blev RM-deltävling ett på Gröndal, det började med problem med växellådan och lite annat strul vilket gav mig hemsk körning och mycket hängde på min nervositet. Det har jag trollat bort nu!

Deltävling två och tre då, hur gick det där?

– Bra! På Sundsvall så var det min första riktiga twinkörning, skitkul! Första gången jag åker hem med hel bil också, efter att ha kört tre dagar dessutom! På Sturup kände jag mig väldigt varm i kläderna, det känns bättre för varje gång vilket är så himla kul! Det som var mest kämpigt på Sturup att jag fick byta däck och kränga och göra allt själv, men vid de sista tre battles fick jag hjälp av teamet Noisy Boys som kör från samma ort. Det är jag är väldigt tacksam för, det hade inte gått utan dem!

– Måste tillägga att det är sjukt många duktiga förare också, många heta battles på banan och det är skitskoj!

Snart är det finaldags, vad har du för tankar inför det?

– Bilen känns bra, körningen känns bra och bilen står kvar på vagnen sen Sturup så det känns väldigt bra! Det behövs inga större förändringar.

– Jag hoppas allt lirar på nu som det har gjort som dom senaste gångerna. Jag känner mig i bra form så jag hoppas att det blir en pallplats till! Det var riktigt skoj att få en pallplats, det kommer jag leva länge på!

Blir det några fler körningar i år förutom RM-finalen på Gröndal?

– 26 augusti blir det körning på Lunda flygfält, det är den närmsta banan från där jag bor. Sedan blir det nog sista körningen på RM-finalen.

– Jag måste tacka min spotter och sambo som följer med mig varje tävling! Kompisar, familj som kommer och kollar på tävlingarna och gör mig så preeeeppp på banan! Tack till allt gott folk som är på tävlingarna – publik, arbetsgivare, förare, dom gör tävlingarna så jävla roliga! Jag vill även tacka mina sponsorer som gör allt detta möjligt för mig.

– Och till sist, glöm inte glida in på Facebook (Eriksson Racing) och Instagram (@Eriksson_racing) och följ mig där!

Med det tackar vi Martin Eriksson för att han tog sig tid att prata med oss. Det kommer bli en spännande avslutning av årets RM-serie, och vi önskar naturligtvis Martin lycka till i finalen.

Text och foto: Erika Näsberg, DriftZone.se