Mathias Johansson –  ”Säsongen har varit en katastrof!”

0
745

Att det innebär mycket arbete med att vara driftingförare vet de flesta, men hur pass mycket slit det faktiskt kan bli har inte alla lika stor koll på. Mathias Johansson är en av förarna som haft många och riktigt tuffa motgångar denna säsongen, DriftZone har tagit ett litet snack med honom. 

För några veckor sedan släppte Mathias ett filmklipp på sin facebooksida där han berättar om sin tunga säsong och alla dess motgångar. Se klippet här
Att byta tändstift, olja och däck är en enkel match för en förare av en driftingbil, för utöver det krävs det så mycket mer. Det handlar inte bara om att ha fokus och rätt teknik när man kör, det är troligtvis den enkla delen i det hela. Skruvandet, ekonomin och framförallt tiden! Där har vi det tunga lasset, speciellt när det inte riktigt går som man hoppats. Att byta motor efter motor är något man helst slipper, men detta har varit Mathias vardag denna sommar.  Nu sladdar han runt med sin femte motor och hoppas på att den kommer hålla resten av säsongen och det håller vi tummarna för att den gör!

Mathias, du kan väl sammanfatta din säsong för våra läsare?
– Säsongen har varit en katastrof! Fyra motorer har gått sönder av olika problem och misstag, vilket har resulterat i att min budget har blivit spräckt ordentligt. Tävlingsmässigt har det varit mest problem så jag har aldrig fått visa vad jag går för.

Du delade detta klipp precis innan deltävlingen på Sturup, du kan väl berätta hur det gick för dig under tävlingen?
– Tävlingen på Sturup är första tävlingen jag genomfört utan bekymmer. Jag bytte däck och tankade, men efter alla problem som varit under säsongen så kunde jag inte slappna av och fokusera.
Som alla vet så är det väldigt svårt att få till körning utan fokus på rätt saker. Men måste ändå säga att jag är otroligt nöjd över att kvala vidare med tanke på omständigheterna och tro mig jag kommer att kriga så mycket jag bara kan!!

Men hur går det med dig för bilen just nu, kommer du kunna genomföra nästa SM-deltävling också?
– Bilen har fått sig en ordentlig service och allt verkar vara i sin ordning. Angående resten av säsongen så kommer jag att vara tvungen att hoppa över Rudskogen på grund av ekonomin. Men på Mantorp kommer ni att hitta mig i startfältet med 110% fokus och vilja!

Hur ser framtiden ut och resten av säsongen då, finns glöden kvar?
– Framtiden kommer förhoppningsvis att bjuda på lite utförsbacke. Vilja finns fortfarande kvar, glöden är ännu större och jag kommer satsa ännu hårdare framöver. Jag hoppas att stödet finns hos er, så ska jag göra mitt bästa för att visa vad jag går för!

Mathias avslutar med att skicka ett tack till: Motornord, Sävarmotor, Hellmans bil och maskin, Mapec, Gustafssons åkeri och självklart alla privatpersoner som stöttade i insamlingen som startades av Christopher Ask.

Vi tackar Mathias för att han tog sig tiden att ta ett snack med oss och önskar honom (och femte motorn), samt självklart alla andra förare som sliter järnet för att kunna ge oss möjlighet att få uppleva denna fantastiska motorsport, stort lycka till!

Text: Nina Josefsson – DriftZone.se
Foto: Stefan Lindgren – DriftZone.se, Henrik Andersson – DriftZone.se