Mattias Österlund Memorial 2020

0
158

Mattias Österlund var en stor profil inom driftingen, tyvärr så gick Mattias hastigt bort 2015. För att hedra minnet av Mattias så anordnas det en minnesdag för Mattias på Råhällan med inbjudna förare.

Årets minnesdag, den 4:e i ordningen kördes den 8:e augusti på Råhällan, namnet på dagen är Mattias Österlund Memorial och är en heldag fylld med drifting där alla närvarande hedrar Mattias, platsen är Råhällan.

2020 års Mattias Memorial gick bra och Pelle Eriksson som är en av dem som anordnar dagen, var såklart på plats och körde med Mattias sista bil, bilen köpte Pelle och vi frågade han om hur dagen var.

”Dagen var bra, vi hade perfekt väder och stämningen var god. Vi som var på årets minnesdag fick en trevlig dag där vi alla kunde minnas och passa på att hedra Mattias. Normalt så brukar denna dag anordnas första helgen i juli, men pga av corona så var det länge osäkert på om den överhuvudtaget gick att genomföra. Men till slut så gick det och vi satte ihop dagen snabbt och med mindre annonsering av eventet, för att inte bli för många. Dagen började vi med att ställa upp alla 11 ekipage som sedan gjorde en gemensam burnout i Mattias minne.”

Under dagen så arrangerades det även en enklare tävling, där priset är en svart t shirt med texten, ”Jag vann Mattias Östlund Memorial DriftChallenge”, tävlingen var att drifta igenom en uppställd bana som avslutas med att föraren ska fickparkera bilen. Pelle Eriksson var den som iår tog hem tävlingen.

Delar av Mattias Familj kom även dom för att träffa deltagarna, ”det är alltid trevlig att prata med dem.” tillägger Pelle

Det blev även premiärvisning av Emil Booghs bygge som nu blivit klart, Emil har byggt en 80 tals inspirerad banracing stukad Ford Capri. Enligt dem som fick uppleva den så tycktes den vara häftig och gick som tusan. Fredrik Persson kom också dit med en automatväxlad Lexus som han slet hårt med för att kunna drifta.

Pelle Eriksson träffade Mattias 2010 och de blev goda vänner snabbt, kort därefter så bildades Swedish Drift Force. Med Swedish Drift Force så körde Pelle och Mattias bland annat i Finland och även som första svenskar i Riga.

Text & Bild: Henrik Andersson – Driftzone.se