Mattias Österlund Memorial nu på lördag

0
751

Nu på lördag, den 1 juli kl 10 är det dags för årets upplaga av Mattias Österlund Memorial Drift Challenge. Den kände profilen Pelle Eriksson från Sala är en av personerna bakom arrangemanget och vi ringde upp Pelle för att fråga mer.


Vad är det här för evenemang?
-Det är ett evenemang där vi vill hedra Mattias Österlund, som var en pionjär och profil inom svensk drifting. Mattias började köra drifting redan 2005-2006 och gick tyvärr bort i sjukdomskomplikationer i slutet av 2015. Vi körde en gång i somras, när Mattias skulle ha fyllt 30 år, och nu har vi vidareutvecklat evenemanget ytterligare.

Var kommer det att köras?
-På Råhälla. Det är ett gammalt virkesupplag i skogen som ett gäng entusiaster städade upp och fick arrendera av markägaren för flera år sedan. Det blev en träffpunkt för driftingintresserade och det var där många av oss träffade och lärde känna Mattias. Därför känns det som det naturliga stället att köra en memorial också.

Vad kommer dagen att innehålla?
-Vi börjar kl 10 och kommer att göra som förra året, där vi börjar med att på en given signal göra donuts till Mattias ära. Sedan blir det frikörning fram till kl 12.30 då det är lunchuppehåll. Under tiden bygger vi upp en bana och sedan blir det lite tävling, och det är nytt för i år.

Vi tycker att det låter som ett behjärtansvärt ändamål att hedra en tidig profil inom svensk drifting, och hur gör man det bättre än med ett rejält moln med däckrök?

Vill du åka till Råhälla så ta sikte på vägkrogen Hakkegård, längs E4 ca 2,5 mil norr om Gävle. Ta avfarten, på västra sidan om E4 sväng söderut mot Råhällan på väg 574. Efter ca 1,5 km är du framme.

Text: Christer Hägglund, DriftZone
Foto: Michael Åkerblom, DriftZone