Möller, Olofsson och Knutsson blir Elmias ”Super-3”

0
654

Under onsdagens släpptes nyheten kring vilka förare som kör driftingshowen under 2018 års Bilsport Performance and Custom Motor Show. Svensk drifting kommer (förutom hela SM-startfältet) representeras av Rasmus Möller, Tobias Olofsson och Jonas Knutsson. Det är tre herrar som är taggade till tänderna, och som alla tre bekräftar att de kommer ge 100% i alla shower och bjuda publiken på riktigt härlig drifting.

Rasmus Möller, Påsksladden 2017

Vi frågade Rasmus Möller om känslan inför att vara uttagen i showuppställningen.

– Det känns super! Showkörning passar mig perfekt och jag älskar att ge folk upplevelser. Att få göra det på Elmia inför flera tusen i publiken är ju verkligen hur grymt som helst! Sist jag fick köra showerna var 2015, då med nybyggd bil och det var definitivt en av de bästa sakerna jag gjort i mitt liv! Så tycker helt klart det är dags för en comeback!

Du kör tillsammans med Olofsson och Knutsson, tankar kring det?
– Det ska bli skitkul! Har aldrig kört ihop med grabbarna förut, sen tänker jag det i kombination med min aggressiva körstil så blir det nog jag som tar kommandot, ha ha!

Status på bilen?
– En del jobb kvar, fick bilder från Lina på Moses Bil & Lack som bland annat lackar alla Koenigseggs bilar, att karossdelarna är färdiga. Och i helgen ska bilen stripas upp! Så med en jävla vilja och duktiga sponsorer så är allt möjligt!

Tobias Olofsson, Påsksladden 2017

Tobias Olofsson, som under vintern gick ut med information om att han under 2018 skulle minska på körningen kunde inte heller låta bilen stå parkerad när chansen till showkörning på Elmia dök upp.

– Nej tydligen inte. Planen va att börja köra på Bimmers of Sweden i slutet av maj. Men det är så kul att köra show på Elmia då det är så stor publik och tight och utmanande bana. Så det var bara att tacka ja!

Dina ”co-drivers” är Möller och Knutsson, hur kommer det gå?
– Det är roliga grabbar. Som vet vad som ”krävs”! Vi ska göra showen tillsammans oavsett väder eller publikantal och vi kommer ge 100% varje show!

Status på bilen?
– Bilen har stått mer eller mindre redo hela vintern. Men är ju ”de där sista” som måste fixas. Fått i lite nya stolar och övrig säkerhets utrustning. Och så ska ju allt annat roddas ihop.

Jonas Knutsson, Sundsvall Raceway 2017

För nykomlingen i gänget, Jonas Knutsson, var det inte ett sekundsnabbt beslut, han fick en del att fundera på när erbjudandet om att köra på Elmia dök upp.

– I mitt huvud var det ett självklart ja, men jag pratade med min far och min mekaniker om det och det var lite tveksamt till en början. Vi pratade om vad hur det skulle bli om nånting hände under Elmia. Men jag resonerade så att det är väl bättre om vi stöter på problem där än på Gröndal en vecka innan första tävling och det höll dom med om. Och innan jag tackade ja så ringde jag runt till lite folk och frågade om dom kunde hjälpa till med bilen. Utan dom så hade det nog varit lite tufft att få ihop det.

Ja det blev ju lite mer stress att få allt klart nu förstås!
– Ja stressfaktorn steg lite kan man säga.

Det är ju en ganska liten bana där på Elmia, hur tror du det kommer passa dig och din körning?
– Ja den är inte så stor och det är mycket murar, men jag tror att den kommer passa mig ganska bra eftersom jag är rätt så kär i Gröndal. Men jag har inte kört nån direkt arena-bana så det ska bli spännande och prova på något nytt och förhoppningsvis bjuda på en bra show med Tobias Olofsson och Rasmus Möller.

Det är som sagt du, Möller och Olofsson som står för showen i år, hur tänker du där?
– Rasmus ”Mr Showman” Möller bjuder ju alltid på bra show med sitt antilag och bra körning. Så det ska bli spännande att få se och lära av honom! Och Tobias har jag åkt med och kört med på Gatebil och det är alltid en fröjd! Han håller inte igen när det är show och bjuder gärna på sig själv. Jag tror det blir en bra show! Veteranerna styr nog upp det mesta med hur det ska köras så hänger jag bara på dom.

Rasmus Möller körde show på Elmia 2015. Då med nybyggd bil.

En spännande lineup, helt klart, och vi på DriftZone ser fram emot att följer showerna på Elmias utomhusarena, Turtle Wax Arena.

Text och foto: Erika Näsberg, DriftZone.se