Motorvecka i Lycksele med Drifting

0
637

Under perioden 22 – 27 juli genomför Lycksele Motorklubb Motorveckan. Det innebär aktiviteter på flera ställen i och kring Lycksele. Det är bland annat karting på Trollringen, rallycross och folkrace på Lycksele Motorstadion och Motorsportens dag på torget. Men för oss driftingintresserade är den stora begivenheten driftingtävlingen på Lycksele Flygplats den 22 juli.

I inbjudan läser vi bland annat man satt ett tak på antal deltagare på åtta tävlande i Semi-Pro / Pro-Int och 20 tävlande i Modified. Vid fyra tävlande eller fler i respektive klass utgår prispengar till vinnaren, samt extra pris för Bästa show och Mest rök. Bland de anmälda ser vi bland andra de båda vinnarna i Northern Drift Series första deltävling på Pite Dragway för några veckor sedan, Mathias Johansson (Semi-Pro) och Magnus Larsson (Modified).

Tävlingsledare Lars Schödén, hur går förberedelserna för tävlingen den 22 juli?
-Jag förlitar mig på arrangerande klubb Lycksele MK som alltid sköter saker och ting med glans. De har bra rutiner runt att ordna tävlingar och man brukar få det mesta serverat på ett silverfat. Det är väldigt kul att åka ner och hjälpa dem. Sen har vi väldigt tur att flygplatsen ställer upp.

Den här tävlingen ingår inte i Northern Drift Series?
-Nej. Lycksele har valt att stå utanför NDS men vi får se vad framtiden säger.

Om du är i eller har möjlighet att åka till Lycksele 22 – 27 juli så lär du få motorunderhållning så att det räcker och kanske till och med blir över.

Text: Christer Hägglund – Driftzone.se
Foto: Emil Åhman