Niall Gunn: ”Granlund, Skogsby och Sjödin är de svenska hoten”

0
470

Det som tidigare hette Drift Allstars har i år bytt namn till DriftGP, och Förra helgen var det premiär för DriftGP på Tours SpeedWay i Frankrike. Som vi tidigare rapporterat var det fransmannen Benjamin Boulbes som tog hem segern då han besegrade Steven Biagoni i finalen. Mannen bakom DriftGP heter Niall Gunn och vi kontaktade Niall för att höra lite om säsongsstarten och tävlingen i Sverige.

Några tankar efter premiären i Frankrike?
-Frankrike – galen körning, högljudda franska fans, nya vinnare och 1,8 miljoner tittare. Precis som en säsongspremiär ska vara! Vi hade en mindre kontrovers med en förare men jag är glad att våra domare höll sig till reglerna. Det hela berodde på en mindre miss i bandesignen.

Nästa stopp är England och sedan Irland i slutet av juni och början av juli, med bara en vecka emellan. Ser du några problem med två tävlingar så nära efter varandra? Lite säkrare körning från förarna exempelvis när man vet att man inte kan fixa bilen på hemmaplan om något händer?
-Jag ser inga bekymmer med logistiken med team från hela Europa. Team och förare på den här nivån pushar alltid 110% i varje tävling, det finns inget utrymme för att ta det lugnt.

Sedan bär det av till Sverige och GTR Motorpark i Eskilstuna. Vad tycker du om banan där?
-Man har gjort en del förändringar av banan, så det kan bli så att vi kör banan åt andra hållet istället för nedför backen.

Några svenska förare som du ser kan hävda sig i den tävlingen?
-Granlund, Skogsby och Sjödin är de uppenbara svenska hoten, men jag ser några fler komma, som bröderna Joensuu! Som i rallycrossen är det nog bara en tidsfråga innan norrmän och svenskar formerar en riktig attack på Europa och försöker ta över.

Tävlingen på GTR Motorpark i Eskilstuna går den 21-22 juli.

Text: Christer Hägglund – Driftzone.se
Foto: Stefan Lindgren – Driftzone.se