Nigel Colfer: ”Jag gillar banan på Gröndal!”

0
559

En förare som varit i Sverige flera gånger förut med Drift Allstars och Drift GP är Nigel Colfer. Vi ville ta pulsen på Nigel inför Sveriges GP.

Du har ju kört på GTR Motorpark en gång tidigare, 2015. Vad tycker du om banan?
-Jag gillar banan på Gröndal, sedan första gången jag var där. Självklart spelar det in att jag blev tvåa då.

Då kördes bana mot den ordinarie riktningen, nedför backen. Den här gången går tävlingen i ordinarie raceriktning.
-Det blir intressant att se hur banan banan känns åt andra hållet. Förra sträckningen hade ett skönt flow tyckte jag, så jag hoppas att den här sträckningen har det också.

En femteplacering på Mantorp 2014 och en andraplacering 2015 i Eskilstuna. Är det din tur att stå längst upp på podiet nu?
-Jag hoppas det! Det är några år sedan nu som jag stod längst upp på podiet och jag saknar den känslan! Jag tycker att vår körning stämmer bra nu, och vilket ställe kan passa bättre att slå till än nästa vecka på Gröndal! Oavsett hur det går så lovar jag att ge allt jag har.

Du har haft en bra start på säsongen och har just nu en sjätteplats i poängtabellen. Beskriv de första tävlingarna lite kort.
-Jag tycker att våra prestationer har varit bättre än vad totalen visar. Senast i Irland hade vi allvarliga mekaniska problem redan från fredagens träning, vilket sedan ledde till motorhaveri i vår top 32 battle. I Frankrike och England kvalade vi in som tvåa båda gångerna, och fick fina resultat. Allt kommer att vara tillbaka på 100% inför tävlingen i Sverige och jag vet att vi har en bil som kan gå riktigt långt i tävlingen.

Någon av de skandinaviska förarna som du skulle vilja möta?
-Det finns många bra förare i Skandinavien! Det är väl svenskarna David Skogsby och Alexander Granlund som stuckit ut lite på de tidigare tävlingsevent som jag varit på. De och alla andra lokala förare har stor erfarenhet av banan, vilket ger ytterligare en aspekt på tävlingen och gör den tuffare för oss med mycket mindre erfarenhet av banan.

Det ska bli mycket intressant att se Nigel på banan under den svenska GP-tävlingen. GTR Motorpark, Eskilstuna 21-22 juli.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Lee Cooke, Evil X Photography – DriftGP