Nominerade till årets GreenLight Gala i Trollhättan

0
711

När GreenLight Galan hålls i Trollhättan den 11 november återfinns en del godbitar för oss med driftingintresse. I kategorin Årets media är vi själva, DriftZone, nominerade, vilket naturligtvis känns otroligt roligt. Vidare har vi i kategorin Årets fotograf en av DriftZones fotografer, Andreas Harrisson, och även flera av de andra, som Pontus Blomqvist och Marcus Lundell brukar vi träffa runt våra driftingbanor.

I kategorin Bästa drifting finner vi följande nominerade: svenske mästaren Pawel Korpulinski, Gatebil Drift Series-mästaren Mikael Johansson, trean i Swedish Drift GP Rickard Ivars och RM-trean Jonas Knutsson.

Jonas Knutsson, nominerad i Årets Drifting

I kategorin Bästa reportagebil, för de bilar som under året varit med i Greenlight Magazine, är Mårten Stångbergs Mercedes CLK och Emil Vikmans Toyota Supra nominerade och i Årets lack, dekor och foliering är Ragnar Cederberg nominerad. Årets Team fick också en del inslag från drifting, där bland andra Bonnvishan Racing, Team Lovetap och Drift Brothers Sweden är nominerade.

Bland Årets företag hittar vi några företag som också är välkända för oss alla som följer driftingen; TH Pettersson, Simpson och Kloma däck. Även i kategorin Bästa event finner vi drifting, Drifting-SM, Gymkhana Drift och Anderstorp sportbilsfestival, där drifting ingick som uppvisning och där bland annat Team Lovetap och Mårten Stångberg fick chans att skjutsa Prins Carl Philip.

Som jag skrev ovan så blev DriftZone glädjande nog alltså nominerade i Årets media, men det räckte faktiskt inte med det. Grundaren Stefan Lindgren är dessutom en av de nominerade i kategorin Årets ambassadör, en person som gjort insatser utöver det vanliga för motorsporten.

Ett stort grattis Stefan, till en välförtjänt nominering!
-Tusen tack! Det känns smått fantastisk eftersom DriftZone fortfarande är inne på sitt första år som media

Ja, precis, var det på nyårsafton du fick din idé att köra igång eller hur var det? Varifrån fick du idén egentligen?
-Jag har varit i mediesvängen i snart 10 år. Först som webbredaktör på Innebandymagazinet. Sedan startade jag upp ett eget bolag som drev den rikstäckande sidan Innebandysajten.se. Efter att jag avvecklat företaget för snart fyra år sedan började jag att plåta drifting. Jag började att gilla sporten mer och mer. När jag under hösten 2016 såg att säsongen skulle bli intressant tyckte jag att det var dags för någon att ta tag i rapporteringen om driftingen. Den förtjänade något bättre, och att få ett ställe där man kan hitta allt om sporten. Så från en idé annandag jul så var sajten klar för att släppas på nyårsafton

Snabba ryck! Men du hade lite koll på folk redan innan som kunde hjälpa till?
-Ja, absolut! Att dra igång ett projekt som DriftZone kan man inte göra själv. Jag tog tidigt kontakt med Henrik Andersson som driver Speedersmag. Han och jag jobbade hårt i inledningen med att bygga upp sajten. Sedan hoppade du och ytterligare ett koppel på tåget. Utan alla er hade inte DriftZone varit där vi är idag, och än är vi inte färdiga!

Så är det, men det vill till att någon drar i början så att det blir ett hundspann av det hela och inte en flock myskoxar som står stilla och blänger i snålblåsten. Din nominering Årets ambassadör beskriver ju att du har gjort insatser för sporten. Vad ser du som de områden där du genom DriftZone gjort har gjort mest hittills för driftingen?
-Svårt att säga något speciellt! Mediabevakningen av drifting har varit mer eller mindre obefintlig i Sverige. Jag satte ett tidigt mål att DriftZone skulle lägga ut minst en nyhet om dagen. Sedan har LiveStreamen troligtvis varit det som lyft DriftZone och driftingen i Sverige under 2017.

Vår egen Stefan Lindgren, nominerad i Årets Ambassadör

Hur ser satsningarna närmaste framtiden ut?
-Vi har en del Live-TV grejer på gång som jag hoppas kommer gå hem i stugorna. Under vintern hoppas jag att ett av projekten vi jobbar med kommer att bli ett återkommande inslag under hela offseason. Till nästa tävlingssäsong kommer vi att presentera nästa nyhet som gör att alla driftingfans kommer att få lära känns förarna ännu mera. Just nu vill jag inte avslöja för mycket. Sedan kommer vi att köra tre e-tidningar under vintern innan vi satsar på en fet säsongsguide till SM-premiären på Elmia!

Tror ingen kommer att bli besviken där faktiskt. Några avslutande ord?
-Ja, jag är riktigt glad att vår fotograf Andreas Harrisson blev nominerad i bästa bilfotograf! Andreas är en grym kille som har varit med från starten och har utvecklats enormt!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Erika Näsberg – DriftZone.se, Amelie Abrahamsson