Nu har även Hultsfred släppt sina datum

0
429


Foto: Snooken Recordings

Nu har även ”Hultsfred Drifttrack” släppt sina datum för säsongen 2017. Fyra körningar är inplanerade och säsongspremiären är satt till den 13/5. Driftzone tog ett snack med ordförande Richard Loord inför sommarens event.

Hur många är har ni kört drifting i Hultsfred?
– Vi har kört drifting på Hultsfred Drifttrack i fyra år då det var ett gäng personer som ville få bort buset på stan för att istället kunna komma till oss och sladda under kontrollerade former. Dom diskuterade med Hultsfred Motorklubb för att sedan slå fast att vi integrerar oss i klubben då det juridiska inte alltid är det enklaste.

Vad heter klubben och hur länge har den funnits?
– Vi heter Hultsfred Motorklubb och bildades 2007 från början var det endast dragracing och virtuell motorsport tills vi kom in i bilden och drog igång “Hultsfred Drifttrack”.

När tog driftingen fart på er bana?
– Drifting har bara funnits hos oss i fyra år och vi växer för varje år. Men vad som var avgörande var nog att vi preparerade banan med mer asfalt för att böjarna skulle bli extra sköna samt att vi skaffade ny banlicens så att vi kunde ha flera bilar på banan samtidigt istället för tidigare upplägg då det var en bil i taget. Så efter banlicensen tillät det att man kan åka twindrift med sin kompis och att man får mycket mer körtid. Och man får inte glömma att publiken får det mycket roligare med.

Är det vara frikörningar som ni anordnar? Eller arrangerar ni även någon tävling?
– Vi har oftast bara frikörningar men vi har arrangerat en tävling någon gång tidigare och i år kanske vi ska arrangera en tävling men det är inte bestämt ännu.

Hur ser årets program ut?
– Årets program är fyra spikade körningar 13/5, 3/6, 16/7, 26/8. Vi kommer eventuellt ha en tvådagars körning på något av ovan nämnda datum och sen kanske vi stoppar in en körning i september som förra året. Även om det var kallt för våra funktionärer och publik så uppskattades det väldigt mycket av våra förare att få göra vinterdvalan lite kortare.

Har det gjorts några förbättringar på banan inför årets säsong?
– Vi har lagt asfalt tidigare år som jag sa men iår ska vi försöka ordna lite mer asfalt till banan. Vi ser lite mer potential på endel ställen runt banan för att vi ska få till slingan så naturligt som möjligt. Det handlar inte om några större ytor men det är det där finslipandet nu. Vi har införskaffat däckmaskin och nu ska vi ordna ett elverk också. Många bäckar små men vi investerar så gott vi kan, avslutar Richard Loord.

/Stefan Lindgren – Driftzone.se