Nyqvist: ”SM är huvudfokus”

0
719

En förare som fått många att höja på ögonbrynen i säsongsstarten är Thomas Nyqvist från Borås, i den snygga Blåkläder-bilen. Thomas bjöd på fin körning i SM-premiären i maj och slutade på en fjärdeplats, som han följde upp med en åttondeplats i premiären i Gatebil Drift Series på Vålerbanan.

Nu är det dags igen, tävling på Mantorp som räknas i både SM och GDS. Känslan att köra på Mantorp kontra Våler?
-Kommer att bli grymt kul att köra på Mantorp, det känns lite som hemmaplan då det är en av de banor jag kört mest på faktiskt. Så det kommer att bli riktigt kul. Våler var det första gången jag körde på, grymt teknisk bana. Lite tufft att hänga med på då jag i dagsläget åker med en reservmotor som levererar ca 200hk mindre än den som skall vara i normalt.

Kommer ni att få till den nya motorn i tid?
-Ja, med lite tur hinner vi få i nya spisen till Mantorp.

Är det SM som är huvudfokus för dig i år?
-Absolut, SM är huvudfokus detta året och det vi satsar på fullt ut.

Vad tycker du är den stora skillnaden mot SM förra säsongen?
-Känns som en mer genomarbetad serie i år, med bättre upplägg med fler tävlingar. Ett stort steg framåt att köra deltävlingar under så stora publikevent också.

För dig då? Om vi ska kalla framgångarna hittills ett litet genombrott, vad skiljer för dig mot förra säsongen?
-Tyvärr rasade vi motorn förra året i SM på Sturup, så redan där förlorade vi mycket poäng. Så vi körde körde resten av året för att utveckla körning och bil. Vi tog mycket lärdom från det året och försökte sortera ut bilen så gott det gick. Bytte diff till m3e46 och drivaxlar till 350z, då det var något som gick åt när vi åkte med standardprylar förra året. Men vi har fortfarande kopplingsproblem som är lite av en akilleshäl för oss i dagsläget.

Mantorp är en snabb bana, om den är lagd som den brukar vara, kontra den ganska tekniska banan på Våler. Hur känner du att den här passar dig och bilen?
-Mantorp trivs jag absolut på och den passar mig och bilen bra. Hoppas som sagt hinna få hop nya maskinen så vi kan få lite extra fart där. Men om inte så är det bara hålla i och kämpa.

Vi önskar Thomas lycka till med början i torsdagens kval till Gatebil Drift Series, deltävling 2.

Text: Christer Hägglund – Driftzone.se
Foto: Henrik Andersson – Driftzone.se