Nyqvist: ”SM-serien är största målet i år”

0
682


Foto: Erika Näsberg

I dagens reportage möter vi 27-årige Thomas Nyqvist från Dalsjöfors utanför Borås. 2016 debuterade han i SM-klassen, men hur startade motorintresset?
– När jag var tre år gammal började jag köra motocross och ända sedan dess har det legat mig varmt om hjärtat med motorsport Jag upptäckte driftingen någonstans runt 2011 -2012.
När tog din satsning på drifting fart och när tävlingsdebuterade du?
– 2015 var tanken att starta tävla, men med lite försenad bil och lite andra strulande grejer så blev debuten 2016. Då blev debuten direkt i SM-klassen.
Vad har du haft för bilar under din karriär i driftingen?
– Har haft en Nissan Skyline r33 gtst med rb25det maskin.  Sedan min nuvarande s13 med både rb25det maskinen från r33an och nu en Lexus 1uzfe med singel turbo.

Vad gör du för uppdateringar med bilen inför 2017?
– Uppdateringarna i vinter är att göra egengjutna bakskärmar i glasfiber. 50mm+rbv2 kittet ger 14,5cm breddning per sida och det innebär även att en ny bakvagn skall byggas. Planen är en BMW klump med några trevliga drivaxlar. Bilen får även ny färg och ny dekor med nya sponsorer.
Hur ligger du till med allt inför säsongen?
– Jag ligger i hyfsad fas karossmässigt, men det finns fortfarande mycket att göra. Jag hoppas få färg på bilen inom kort så att återmontering kan påbörjas. Det som är lite på efterkälken är bakvagnen som vi inte riktigt börjat med.


Hur summerar du säsongen 2016. Vad gick bra och mindre bra?

– Att 2016 var lärorikt kan jag verkligen understryka. Det var det första riktiga året med seriös körning och twinkörning Val av fel däck, strulande delar och ett motorhaveri gav året många tuffa utmaningar som vi var tvungna att kämpa med för ens kunna slutföra säsongen.
Hur ser satsningen ut 2017?
– Tanken är att köra så mycket det bara går. SM-serien är såklart största målet i år. Sedan alla Gatebil event, därefter det ekonomi och tid finns för.

Hur ser du på det nya upplägget med SM?
– Det blir spännande och väldigt positivt att de valt att köra deltävlingar under Gatebil, de ger sporten mer utrymme att synas i sitt rätta jag,  för oss förare ger de en del fördelar i framtiden, avslutar Thomas Nyqvist.