Nytt rekord på Hultsfred Drifttrack

0
255

Årets första körning är över på Hultsfred Drifttrack.  Hos arrangören var styrelseledamot samt besiktningstekniker Henrik Klase mycket nöjd med säsongspremiären.
– Dagen har varit väldigt bra mycket över förväntan, säger Klase till Driftzone.se.

Årets första event är över. Hur har dagen varit?
– Dagen har varit väldigt bra mycket över förväntan. Vårt rekord på våra tidigare körningar sattes förra året då vi hade 62 besiktade bilar sammanlagt under en tvådagarskörning, vid dagens körnings så besiktad jag 76 bilar varav en var en a-traktor. Personligen tycker jag att det är väldigt roligt att även yngre vågar testa på att köra.

Några/något som stack ut?
– Det var några RM samt SM förare och körde men om mest utstickande skulle väl vara Tim Fredriksson, Henrik Johansson samt vår egen ”gubben i lådan” Richard Loord som styr och ställer och verkligen lägger ner mycket fritid för att vi ska kunna genomföra våra körningar. Samt att han alltid har ett finger med i spelet när de händer något på ”drifttracken”.

Vilka förändringar är gjorda på banan och hur fungerade dem?
– Banan är breddad på vissa ställen för att de ska flyta på lite bättre i körningen vi har även tittat på en ny bansträckning men är just för tillfället bara funderingar de återstår att se om vi testar den på någon körningarna framöver, säger Klase och fortsätter.

– Banan såg ut att fungera ungefär som vi hade tänkt oss, de syntes att det  var enklare att få flyt i körningen så vi är nöjda med dom nya ändringarna helt klart.

När kör ni nästa event?
– Nästa körning är 3/6, avslutar Henrik Klase.

Text: Stefan Lindgren – Driftzone.se
Foto: Tobias Asp Turesson – Asp Media