Ola Jaeger till Formula Drift Pro2

0
726

Via Gatebil så har vi fått ta del av en intressant nyhet. Ola Jaeger som syns väldigt frekvent på Gatebil eventen, har gått ut och sagt att han ska köra i Formula Drift Pro2 klassen under 2017. Ola Jaeger från Fredrikstad, följer alltså i fotspåren som landsmännen Fredric Aasbo och Kenneth Moen. Ola ska nämligen köra i världens hårdaste driftserie, Formula Drift i USA under 2017.

Ola Jaeger under Gatebil Mantorp, foto: Stefan Lindgren
Ola Jaeger under Gatebil Mantorp, foto: Stefan Lindgren

Börjar i PRO 2!

– Nivån i Formula Drift har ökat galet de sista åren, och det kommer inte att bli lätt och hoppa rätt in i den knivskarpa konkurransen mot de bästa i Pro klassen, så det känns som ett bra beslut att börja i Pro2 klassen. Två deltävlingar startar vi med, sen tar vi beslut om de två sista deltävlingarna under hösten 2017. Säger Ola till Gatebil.

FORMULA DRIFT PRO Är målet

– Jag har haft en dröm, om att kunna köra FD i USA under många år. Det som Fredric Aasbo har lyckats med i Formula Drift, har påverkat mig väldigt mycket. Det har också förstärkt min dröm om att få tävla mot de stora förarna i USA . Jag har alltid blivit mera engagerad när konkurransen blir större, detta kommer utveckla mig och min körning mycket. Säger Ola till Gatebil.no

Bilen som Ola Jaeger kommer att köra, är Fredric Aasbos Toyota Supra som har fått namnet ”Chucky”. Supran körde Fredric Aasbo under sin första säsong i Formula Drift.

– Nivån på bilen är såklart förbättrad nu. Den blev genomgången under 2015 och då passade man på att uppgradera den, så bilen kommer att vara konkurranskraftig. Det finns många bra och vassa bilar i Pro2 klassen, men vi tror att bilen kommer att hålla jämna steg med dem andra. Uppger Ola som drar över till USA i februari, för att börja förbereda sig och bilen inför säsongen. Vill du läsa mer så finns en större artikel på Gatebil.no

Ola Jaeger under Gatebil Mantorp, foto: Stefan Lindgren
Ola Jaeger under Gatebil Mantorp, foto: Stefan Lindgren

FAKTA OM OLA JAEGER:
Ola Jaeger föddes 1989, är från Fredrikstad i Östfold. Han jobbar som bilsäljare hos Bilbutikken1 i Sarpsborg, som säljer nya och begagnade Volvo och Kia bilar. Ola började sin bana inom motorsporten med gokart 1999, drifting började Ola köra 2008.

Gokart: Kjörde gokart under perioden 1999-2005 > 20+ pallplatser > Norgemästare i gokart 2004 > Nordisk mästare 2004 > deltog i EM 2005.

Drifting:  2. Plats på deltävling 3 Powerdrift Rudskogen 2009 > Powerdriftmästare 2012 > NM sølv 2012 > 4. Plats Drift Allstars Sverige 2013 > 4. Plats Drift-Allstars Riga 2013 > 1. Plats Gatebil Super 3 2016 > Scandinavian Powerdrift mästare 2016.

Ola Jaeger vann Scandinavian Powerdrift Series 2016, och vill tacka alla som har hjälpt han i denna fantastiska säsongen och ett speciellt tack till: Mortenn Sandmael, Magnus Aarflot och Thomas H. Arntsen. – Utan dessa så hade inte denna säsong varit möjlig att genomföra.

Vi på DriftZone.se hoppas att Ola Jaeger lyckas i USA!

Källa: Gatebil.no