Olle Olsson bygger Audi RS5 för drifting

0
1951

Entreprenören, gymkhanaarrangören, driftaren, ja mångsysslaren Olle Olsson från Östersund har ett nytt bygge på gång. Liksom tidigare blir det ett ganska kompromisslöst bygge.

Gymkhana Drift 2017, med ca 10.000 åskådare på Östersunds Skidstadion.
Foto: Erika Näsberg

Olle är känd för många som en av de tre männen bakom en av Sveriges publikmässigt mest framgångsrika tävlingar, Gymkhana Drift i Östersund. Han har tidigare varit delägare i och djupt engagerad i Oktan, en lokal leverantör av snöskotrar, fyrhjulingar och mycket annat. Sedan ett antal månader tillbaka driver han ett mediebolag och har även blivit pappa nyligen. Och någonstans där så fanns tydligen en känsla av att fritiden behövde fyllas med något meningsfullt, och vad kunde då vara bättre än ännu ett driftingprojekt?

Olle Olsson i sitt senaste driftbygge, på Onsdagsbus på Mittsverigebanan 2016.
Foto: Christer Hägglund

Vissa av er kanske minns Olles förra bygge, en svart BMW med Oktan-livery, som sågs runt om på banor under sommaren 2016. Bilen såldes senare hamnade enligt uppgift i Mellanöstern. Den här gången har Olle valt ett något ovanligare chassi att utgå ifrån, en Audi RS5. Bygget är i full gång och går att följa på sociala medier.

Audi RS5
Foto: Thomas Doerfer
Licensierad enligt CC BY 3.0

Team WL Racing i Umeå, Dennis Wikberg och Mattias Larsson, har fått i uppdrag att bygga det mesta i bilen, förutom elsystemet. Bland annat blir det en framvagn med komponenter från Toyota Supra. För som ett seriöst driftingbygge så ska bilen såklart konverteras till bakhjulsdrift. Utsidan kommer att förbättras med ett body kit från Liberty Walk, vilket kommer att ge bilen en riktigt fet och bred kaross.

Det blir onekligen riktigt spännande att följa det här projektet till den tänkta premiären på Elmia 2019!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Erika Näsberg, Christer Hägglund – DriftZone.se, Thomas Doerfer (licensierad enligt CC BY 3.0)