Olofsson: ”Vi tagit in Johan Skogsby som spotter”

0
632

Jim Olofsson inledde årets tävlingssäsong med en tredjeplats i första SM-deltävlingen på Gröndal i maj. Under första deltävlingen i Gatebil Drift Series däremot, gick det inte fullt lika bra.
Hur skulle du sammanfatta GDS och helgen på Våler för din del?
– Vi kom till Norge på torsdagen och körde träningen. Vi hade dock lite problem att hitta linjen bra när utväxlingen inte riktigt passade banan, men vi gjorde det bästa vi kunde. Jag lyckades kvala in på en 28:e plats och tog mig därmed till topp-32. Där var det Jens Stark som stod för motståndet. Jag fick tyvärr inte till någon bra chase-repa, och lyckades rakköra över mållinjen. Där tog det slut för min del, och det blev en total 28:e plats.

– Resten av helgen lyckades vi få mycket tid i bilen. Och redan på onsdagen efter passade vi på att få ännu mer körtid på Mantorp Park på Drift Wednesday inför nästa Gatebil och GDS.

Man kan ana av det man sett på sociala medier att du är nöjd med bilen också?
– Ja, den har börjat fungera riktigt bra. Så bara hoppas att den fortsätter sitta ihop!

Efter en tredjeplats på Gröndal senast, och som sagt utslagen i top32 nu senast på Våler, vad tror du om dina chanser på SM/GDS nu på Mantorp?
– Det kommer vara en av dom tuffaste tävlingarna detta år. Jag hoppas vi kan hålla oss lugna och köra så hårt jag kan. Så får vi ser hur långt vi tar oss. Det viktigaste är att vi kvalar in. Inför Mantorp har vi dessutom tagit in Johan Skogsby som spotter. Har inte haft honom som spotter själv tidigare, men han är en av Nordens bästa spotter, med många timmar som både chaufför och som spotter till sin bror David Skogsby. Vi är riktigt laddade inför detta!

Är det någon eller några som du ser som ett extra stort hot/utmaning på Mantorp?
– Bland de svenska förarna skulle jag säga Sjödin, Stark och Granlund, men även norrmännen har flera riktigt duktiga förare så kommer bli en otroligt spännande tävling.

Ja, att det kommer bli en spännande tävling kan även vi på DriftZone skriva under på. Vi tackar Jim och önskar honom lycka till på Mantorp, där han kommer befinna sig med Simpson och Payback hela Gatebil-helgen!

Text: Erika Näsberg – Driftzone.se
Foto: Andreas Harrisson – Driftzone.se