Ørjan Nilsen: ”Aldrig kunnat föreställa mig att det skulle ske”

0
615

Det gick inte att missa att det var en otroligt glad 21 åring från Bergen som tog hem Gatebil Drift Series andra runda som helgen gick av stapeln i helgen.
Ørjan Nilsen, som började köra drifting som 16 åring, beskriver vinsten som overklig när DriftZone kollade läget med honom efter helgens stora framgång.

Stort grattis Ørjan till 1:a platsen i GDS andra runda! Har du hunnit smälta vinsten ännu?
– Tusen tack för det! Det kändes ganska overkligt att bli utsedd till vinnaren av den andra rudan, före säsongen hade jag aldrig kunnat föreställa mig att det skulle ske! Under den 14 timmar långa färden hem fick jag tid att samla tankarna lite och då kom glädjetårarna. Det är fortfarande helt otroligt när man tänker på det och jag blir lite tagen av att se pokalen.

Vad trodde du om dina chanser inför mötet med den regerande svenska mästaren Mikael Johansson?
När jag fick veta att jag skulle möta Mikael i finalen visste jag att det skulle bli jättekul!

– Jag är otroligt imponerad över vad han har fått till, inte bara med bilen utan också en helt galet bra körning. Det måste bli en all-in från min sida för att ha någon chans tänkte jag. Så jag fokuserade bara på att njuta av stunden, jag var ju trots allt säkrad en 2:a plats!

Det blev en ”one more time” i finalen, hur gick tankarna?
När vi hade kört den första omgången var jag inte alls säker på resultatet. Innan de meddelade att det blir en ”one more time” återvände jag till depån för däckbyte med ett stort leende på läpparna, det är helt galet att få uppleva detta tänkte jag då.

– Men efter ”one more time” omgången var jag helt säker på att det skulle bli Mikaels seger, då mina däck tappade greppet mitt under mitt chase-run vilket resulterade i ett stort gap mellan oss.

Du är ju även med och tävlar i de norska mästerskapen, hur går det för dig där?
– Efter första rundan på Våler då jag körde rätt av banan i topp16 har jag nu gått från 11:e till 4:de plats i det Norska Mästerskapet!

– Mitt mål för säsongstart var topp 5, så det kommer bli otroligt spännande under sista NM-rundan på Rudskogen i september!

Rudskogen och Mantorp, vad tycker du om de olika banorna?
Rudskogen är en stor bana med många roliga svängar, men jag vill definitivt säga att den delen av banan på Mantorp som GDS körs på är tuffare och mer utmanande. Jag har kämpat hela helgen med att träffa linjen domarna ville ha och det var inte för än i topp16 som jag började bli nöjd med min linje. Jag blev lite tillbakahållen av för hög utväxling i differentialen och grepp vs effekt, men jag hittade tillslut en körstil som funkade!

Om någon vecka väntar tredje rundan i GDS, kommer du göra några förändringar på bilen till dess?
– Jag kommer nog inte att göra någon större förändring på bilen inför nästa runda. Dock ska jag byta till en differential med lavara utväxling. Sen får jag testa bilen ordentligt på Rudskogen om några veckor på huvudträffen i Juli, då ser jag om det behövs någon mer förändring på bilen. Jag har en filosofi om att; har man något som fungerar bra så håll fast vid det! Jag som förare kan lättare anpassa mig till banor genom att ha samma inställningar under hela säsongen, men små justeringar blir det så klart alltid från bana till bana.

Har du några fler tävlingar inplanerade framöver?
– Jag ska som nämnt delta under Gatebils huvudträff i Juli, sedan kommer jag kanske även delta under en Norges Cup runda. Men det är Gatebil och GDS som är mitt huvudfokus denna säsong, sedan avslutar jag det hela med Kaupanger Driftweekend i Sogndal i slutet av September.

Om du får välja en förare du helst skulle vilja köra en battle mot, vem skulle det vara?
– Jag fick aldrig chansen att köra mot Teemu Peltola, men jag tror att det hade varit en jätterolig battle! Han körde helt galet bra i helgen!

Nilsen vill även passa på att tacka sina fantastiska sponsorer och sin bror/mekaniker Mads.

”Jag hade aldrig klarat detta utan dom!”
Han tackar även alla andra som hjälpt till på ett eller annat sätt på vägen.

Text: Nina Josefsson – Driftzone.se
Foto: Andreas Harrisson – Driftzone.se