Osäker framtid för ”Coop City Drift”

0
571

Sommaren 2016 så arrangerade Arn Racing det uppskattade eventet Coop City Drift i Skara. Till sommaren är tanken att man skall försöka överträffa fjolårets succé, men man har stötigt på problem.
– Planen har alltid varit att göra det ännu bättre och större. Men som läget är just nu vet vi inte om det är möjligt. Marken som Coop står på är till salu och det är även lite andra parametrar som påverkar. Vi har ändå förhoppningar om att genomföra tävlingen 2017, säger Jesper Forsbom från arrangören Arn Racing.

Men som läget är nu är det alltså osäkert?
– Ja vi väntar svar från Coop då de har kontakten med ägare mm.

Finns det någon plan B om det skulle skita sig?
– Pga lite andra orsaker som jag inte kan prata om så är inte en plan B så aktuellt just nu. Vi har förhoppningar om Coop igen. Coops chef vill gärna se att de sker igen och vi jobbar för det.

Har ni något datum som ni vill köra på?
– Inte just nu. Våra tänkta datum har redan tagits. Så vi har inte planerat datum ännu då vi inte vet om det är möjligt att genomföra tävlingen. Men vårt mål är mitt på sommaren någon gång, då vi har två andra event på för sommaren samt sen sommaren.

Hur frustrande är det att jobba med detta då ni inte vet om ni kan upprepa fjolårets succé?
– Ja det är ganska frustrerande då vi fått så mycket lovord och folk verkar verkligen uppskatta det vi åstadkommit 2016. Dels från kommunen, Coop, förare och besökare. Vi vann ju även årets event på Greenlight Galan vilket vi ser stort på och är oerhört tacksamma för, avslutar Jesper Forsbom.

/Stefan Lindgren – Driftzone.se