Påsksladden blir Skogsbys enda tävling 2017

0
291


Foto: Andreas Harrisson

Till helgen så avgörs 2017-års upplaga av Påsksladden. Vi har pratat med pratat med fjolårets vinnare David Skogsby som ser fram emot att köra tävlingen som dessutom kommer att bli Skogsbys enda tävling den här säsongen.

Hur har förberedelserna gått under vintern och har du gjort några större förändringar från förra året?
– Nej jag har inte ändrat något. Jag tankade förra veckan och idag började “Nykan” skruva. Var en drivaxeldamask som hade spruckit på sista körningen som vi behöver byta inför torsdagens test på Mantorp.”

Skönt. Ingen stress alltså. Hur ser du på startfältet och motståndet i årets Påsksladd?
– Nej, det har varit väldigt lugnt, jag har knappt varit i garaget sedan sista Gatebil på Mantorp. Jag har inte tänkt så mycket på startfältet men det verkar bli några nya som jag aldrig kört med tidigare och det ska bli kul att se vad dom har att bjuda på.


Foto: Andreas Harrisson

Skönt med en tidig, bra start på säsongen förstås. Hur ser planen ut för resten av säsongen då? Vilka tävlingar och event siktar du på?
– Jag kommer bara köra Påsksladden som det ser ut nu. Det blir BRL Racings sista event och efter det är tanken att jag tar en paus till 2018.

Okay, det var lite oväntat. Vad är grund till det beslutet?
– Jag vill ut i världen och köra men för att få ihop det så krävs det mycket tid och pengar. Alla mål jag haft har vi klarat av än så länge så nu blickar vi framåt mot nya större mål!

Intressant. Då ber vi på DriftZone att få önska dig ett stort lycka till, både i Påsksladden och i dina framtida planer!

/Christer Hägglund – Driftzone.se