Patrik Nygren: ”Upplägget är helt rätt”

0
723

Patrik Nygren, körde till sig en fin andra plats i Drift RM 2016. Poängmässigt så hamnade han på samma antal poäng som vinnaren Norton Carlsson Eriksson(455 poäng), men med färre vinster. Men vem är då Patrik Nygren?

Patrik Nygren
Patrik Nygren, foto: Henrik Andersson

Patrik är 25 år, bosatt i Norrtälje. Han började köra drifting 2015, efter att ha sneglat på sporten under några år. Det definitiva steget tog han efter ett besök på Gatebil 2015. Patrik byggde ihop sin bil, en Volvo 760 med en M50 motor med turbo. 2016 så bestämde sig Patrik tillsammans med några andra, att pröva tävla i drifting.

Vi tog kontakt med Patrik och ställde lite frågor kring 2016 och vad som händer 2017.

Grattis till andra platsen, när du ser tillbaka på säsongen 2016, hur tycker du den var?

– 2016 blev en väldigt lyckad sommar, då vi inte hade några större förhoppningar. Det började bra redan på Mantorp med en andra plats för mig och vinst för team kollegan och garage kompanjonen Norton. Sen har det rullat på och både jag och resten av teamet har lärt oss otroligt mycket under den här säsongen. Så den hade nog inte kunnat blivit bättre.

Berätta lite om bilen du körde?

– Bilen jag kör(de) är en Volvo 760 från -84 som har fått en m50b28 turbo motor under huven. 745whp lämnade den i bänken. Sen styrvinkelkit från Txr, BC coilovers och en förstärkt bakvagn. Inget märkvärdigare än så.

Vad planerar du att göra med bilen till säsongen 2017?

– Bilen har jag sålt, och nu bygger vi för fullt på en ny bil. En BMW e36 M3. Och för att följa det projektet får ni gå in och gilla Nygrens M3 på FB. Planen med bygget är att få bilen klar till Elmia, så att jag kan köra Påsksladden.

Patriks nya bygge, foto: Patrik Nygren

Vilka tävlingsplaner har du 2017?

– Planeringen är att köra Påsksladden och SM serien.

Vad har du för målsättning till nästa säsong?

– Målsättningen med säsongen är att lära känna den nya bilen, och utvecklas ännu mer som förare samt synas så mycket som möjligt.

Vad tycker du om det nya upplägget för SM serien?

– Angående nya upplägget för SM/RM så tycker jag att det låter jättebra! Jag efterlyste förra säsongen en förserie till sm där man fick köra twin. Och det här upplägget tror jag är helt rätt kliv för svensk drifting.

foto: Patrik Nygren

– Vi i teamet kallar oss för Noisy Boys Drifting (finns på FB). Patrik passar även på att säga tack till sina sponsorer: Norrtälje Billackering. M/T racing. Kenneth Johansson åkeri AB. Racerbil.se. Ett extra tack till Alexander Johansson som just nu hjälper mig att bygga ihop nya bilen. Avslutar Patrik Nygren

Vi önskar Patrik lycka till, med hans fortsatta satsning..

//DriftZone