Pawel Korpulinski tvåa i Gymkhana Grid

0
248

Det blev en stor framgång för Pawel Korpulinski med team när Gymkhana Grid avgjordes i Polen i helgen.

Inför fullsatta läktare och en stor publik framför TV-skärmarna runt om i världen avgjordes årets Gymkhana Grid i Warsawa, Polen. Monster Energy och Ken Block hade inte sparat på något utan lagt en bana som var lång och riktigt utmanande för förarna. I det här formatet byggs banan i två halvor, där förarna kör samtidigt på varsin halva, vilket gör det otroligt lätt att följa med och se vem som ligger bäst till.

Svenskbekantingen och fd svenske mästaren Pawel Korpulinski kom till tävlingen med gott självförtroende efter framgången senast i Drift Masters European Championship-deltävlingen i Ferropolis, där han blev trea. Att kvala in till Gymkhana-tävlingen är riktigt bra gjort, då konkurrensen är stenhård av duktiga förare och förare som specialiserat sig på gymkhanaformatet och byggt bil därefter.

På sin väg fram mot finalen slog Pawel bland annat ut kvalettan Stephen Baggsy Biagioni, för att i finalen ställas mot den helt okände litauern Mantas Sliogeris. I första åket skiljde det en halv billängd mellan Pawels BMW 1M och Mantas Mazda Miata. I andra åket var det jämnt ända till sista rundningsmärket, då Pawel gjorde ett litet misstag vilket gav Mantas segern med ca 0,7 sekunder totalt.

Ytterligare en fin framgång för Pawel Korpulinski, och vi väntar med spänning på besked om han ska köra finalen i DMEC på Mondello Park 21-22 september.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson – DriftZone.se (arkiv)