Peter Joensuu – ”Nomineringen är något vi är väldigt stolta över!”

0
717

GreenLight Galan har, som vi alla vet, släppt sina nomineringar. Bland dessa kan vi hitta många kända namn inom vad vi tycker är världens bästa motorsport, drifting såklart, vilket gör oss otroligt glada. Ett av de driftande gäng som finns med under kategorin ’Årets Team’ är DriftBrothers Sweden.
DriftZone har tagit ett litet snack med teamchefen Peter Joensuu, för att gratulera teamet till nomineringen och kolla läget nu när säsongen är över.

Till att börja med, grattis till nomineringen som Årets team!
Standard fråga, hur känns det?
– Tack! Ja, det känns riktig roligt att få en sådan nominering, något vi är väldigt stolta över.

Ni är ett härligt team som inte bara kämpar för er själva, utan ni är även väldigt hjälpsamma mot andra, vilket vi pratat med er om tidigare. Hur kommer det sig?
– Tack så mycket det var kul att höra!
Att få höra sådant värmer hela teamet, då vi försöker att hjälpa så många vi kan för att få fighten på banan och inte i depån. Just detta har gett oss ett fint samarbete med TwinBusch, då vi alltid lånar ut vår däckmaskin när vi är vid banan som levererats av just dom!

Du kan väl sammanfatta er säsong lite snabbt?
– Vår säsong ja! Den har varit både upp och ner, vi har haft lite problem med små saker som ställt till det resultatmässigt, men over all har vi lyckats med mer än vi hoppats på. Kvala in i GP både på Gröndal och i Tyskland, så det är vi jättenöjda med. Gymkhana i Östersund kunde ju knappt ha gått bättre trots att vi hade stora problem med ena bilen, så vi blev sena och fick väldigt lite träning. Även SM är vi nöjda med och fick med några pallplatser där också!

Vad gör ni annars för sammanhållningen i teamet?
– Kul att du frågar! Vi försöker hitta på lite olika aktiviteter ihop och just nu så laddar vi för att åka över till Gotland hela teamet och köra Gotland Grand National. Hojåkning var nämligen det vi började med och det hinner vi inte med under driftingsäsongen. Så detta ska bli extra kul, för det är några år sedan vi var där!

Kommer ni vara på plats under galan?
– Självklart kommer vi till galan! Tyvärr kan inte jag följa med då jag är i Turkiet då, men alla andra i teamet åker dit och har roligt med resten av drifting Sverige.

Du kan väl avsluta med att berätta lite om vilka ni är? Om någon mot förmodan har missat detta.
– Ja vilka är vi? Ett gäng galna hojåkare som provade lite drifting och fastnade rejält! Hela teamet älskar teknik och fart av alla dess former! Det sammanfattar nog oss!

Vi önskar Peter och resten av teamet lycka till under galan och tackar för pratstunden.

Text: Nina Josefsson, DriftZone.se
Foto: Stefan Lindgren, DriftZone.se