Pontus Naeslund efter Påsksladden: ”Kul att säsongen kickat igång!”

0
597

Pontus Naeslund hade en lugn säsong förra året med begränsat med tävlingar. Men nu är han tillbaka med besked. Seger i Påsksladden är en lovande start på säsongen!

Pontus, först och främst grattis till segern i Påsksladden!
-Tack så mycket!

Skönt att vara tillbaka i hetluften?
-Ja, det är riktigt kul att säsongen har kickat igång och även att få träffa alla härliga förare och deras team. Efter en lång vinter så saknar man den där gemenskapen på banorna, snacket i depån osv.

Berätta lite om helgen och känslan du hade under warm up och träning.
-Helgen har varit väldigt bra på många olika sätt. Inför Warm Up träningen kände jag mig mera varm i kläderna och taggad på mera sätestid. Dessvärre så hände en olycka i mitt första träningspass tillsammans med Mikael ”Wunderbaum” Svensson. I första kurvan så snurrade Micke och eftersom det var twin-träning så var jag strax bakom och hann inte mer än att tänka ”oh shit” och sedan small det.

Blev det några skador på din bil?
-Smällen resulterade i att bilens fjädertorn blev förskjutet 4 cm och några delar blev lite krokiga. Så resten av warm up tiden ägnade vi åt att rikta upp allt så vi skulle vara redo inför kvalet. Mikaels bil tog stora skador den med men de lyckades även få hans bil klar tills kvalet. Men det är motorsport och ibland händer det saker som måste fixas. Det det verkar vara mjuk plåt i japanarna. Men hade inte tornet givit vika så hade det blivit mycket värre på alla chassiedetaljer.

Kval.
Foto: Erika Näsberg

Men kvalrundorna gick bra båda två trots skadorna?
-Första kvalrundan gick bra, jag körde en safe repa för att ha en bättre chans att kvala in med tillräcklig poäng. Andra kvalrepan så skulle jag försöka nå ut ännu längre i Zon 3, som bedömarna tittade väldigt mycket på att vi skulle fylla för att få en högre poäng. Tyvärr så var jag lite för het på gasen och fick för mycket vinkel på bilen ur zonen så linjen gick inte att rädda.

Skönt att ha en safe repa med sig då. Sedan blev det Jim Olofsson i top 16. Där var han lite het på gröten.
-Ja, i Top 16 så fick jag möta kval 4:an Jim Olofsson som jag vet är en väldigt duktig och talangfull förare. Så jag tänkte mest att vi gör det bästa vi kan och försöker bjuda upp till en bra fight. Det var en bra fight i min chase mot Jim och sedan när vi bytte roller så var Jim väldigt nära många gånger, men också lite väl het på gasen och var in i min bil två gånger. Den andra slutade med en ordentligt intryckt dörr och sparklåda. Det märktes att Jim har en snabb bil i år. Efter våran duell så slutade jag som segrare och gick vidare.

Jim Olofsson vs Pontus Naeslund
Foto: Björn Billsten

Vidare till top 8 där du fick möta Henrik Isaksson. Hur tyckte du att den battlen kändes?
-Den battlen kändes riktigt bra och jag var ännu mera taggad på att ta mig vidare. Så jag gjorde allt för att vara nära honom i min chase och sedan lägga en bra leadrun!

Sedan blev det dags att ta sig an fjolårsvinnaren Pawel Korpulinski.
-Ja, i Top 4 mot Korpulinski var jag revanschsugen från förra året då jag förlorade mot honom i Påsksladden i Top 4. Men detta år gick jag vidare som segrare!

Och så dags för final mot förra årets trea Kim Fors. Någon speciell taktik där?
-Ja, Kim Fors… honom förlorade jag mot förra året i Påsksladden då vi körde om 3:e platsen. Jag kände verkligen för revansch!! Och nu hade jag chansen att slå honom. Jag vet att Kim har en snabb bil, är en teknisk förare och är lika sugen som jag på 1:a platsen. Min taktik var mest att fokusera på att hänga med honom direkt från start för att hålla ihop avståndet i chasen. Och efter att jag kört min leadrun utan några misstag så var det superspännande när vi rullade upp bilarna och de en efter en ropade upp namnen!

Prispallen. Ettan Pontus Naeslund i mitten, tvåan Kim Fors till vänster och trean Mathias Johansson till höger.
Foto: Christer Hägglund

Till sist var det bara ett namn kvar…
-Ja, när speakern ropade upp Kim som 2:a så blev jag först paff över att ha vunnit. Det liksom blev bara ”stopp vänta lite?” över att jag hade vunnit. Och känslan av att ha besegrat Kim i våran duell och få stå högst upp på pallen som nummer ett var magisk, inför tusentals människor som var på plats och även de som följde livestreamen! Och inte nog med det så var det även min 26:e födelsedag, så bättre dag går inte att få!

Förstår att det var riktigt skönt. Nu är det hem till garaget och ladda inför SM-premiären på Mantorp Park i slutet av april. Hur är känslan i kroppen inför den tävlingen efter den här lyckade inledningen?
-Nu inför SM-premiären så känns det att jag som förare och vi som team är redo att slåss om pallplatser. Att vi tog ett år off från tävlandet har fått oss att utvecklas otroligt mycket. Så premiären ser vi väldigt mycket fram emot

Vi tackar Pontus och önskar lycka till i fortsättningen!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten, Erika Näsberg, Christer Hägglund – DriftZone.se