Pontus Naeslund laddad för att försvara Påsksladden-bucklan

0
205

En kall kväll i slutet av mars förra året fick Pontus Naeslund ta emot bucklan som segrare i Påsksladden inför en storpublik på Bilsport Performance & Custom Motor Show.

Nu är det en ny säsong, och Pontus och resten av teamet laddar för säsongspremiär på Elmia igen.

Jim Olofsson vs Pontus Naeslund Foto: Björn Billsten

Hur är känslan inför årets upplaga av Påsksladden?
-Känslan inför Påsksladden är bra och vi är riktigt laddade inför en ny upplaga av det fantastiska event som Påsksladden är under påskhelgen.

Förra året vann du och fick ta emot bucklan inför den stora publiken på plats. Hur tyckte du att det kändes att få en sådan bra start på säsongen?
-Det var en helt fantastisk känsla att få stå övers på pallen och köra vårat team till en seger inför så grymt stor publik och även de som tittade hemma på livestreamen. Det var många svåra och roliga battles som vi fick kämpa oss genom!

Ja, självklart kan man nog inte få en bättre start på säsongen än att öppna den med en vinst på Elmia.

Prispallen. Ettan Pontus Naeslund i mitten, tvåan Kim Fors till vänster och trean Mathias Johansson till höger

I år är det ett riktigt stort startfält. Hela 42 förare står med på listan. Hur känns det när det är så tufft att ens ta en plats i stegen?
-Ja, startfältet är väldigt väldigt stort och det blir intressant om alla kan komma till start. Det är många duktiga förare som står på listan men vi skall göra allt för att försvara våran titel som regerande mästare!

Bara 10 dagar efter Påsksladden är det premiär i SDC. Tankar kring det?
-Vi har fokuserat på SM väldigt mycket iår så att det kommer tätt inpå ser jag bara som en positiv sak att vi fått sätestid innan och är mera varma i kläderna inför mästerskapet.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten, Christer Hägglund – DriftZone.se