Premiär för DRAS Swapmeet den 1 februari 2020 i Sollebrunn.

0
74

Långe-Mikael Andersson har tillsammans med sin vapendragare (som l-m-r kallar han) Jim Olofsson dragit igång ett event, detta event hålls under detta första år i Sollebrunn.

Den 1/2 så öppnas portarna i Bjärkehallen, Sollebrunn. Det som kommer hända där inne är ett swapmeet för Drifting, Racing And Stance, namnet har påpassligt satts till DRAS. Detta är första året, men det kan bli fler år då allt är beroende på hur väl detta funkar.

Hur kom ni på denna idè?
”Bakgrunden är väl egentligen att vi har märkt att många som håller på med vår del av bilhobbyn drar sig från att sälja sina delar på nätet. Dels pga att folk helt enkelt inte kan bete sig när dem hör av sig om grejerna och för att det oftast inte leder till en försäljning ändå. Så vi har pratat lite om det fram och tillbaka och sen stod vi på, jag tror det var Trailer Festivalen, på Mantorp i somras och pratade lite med Hasse(Hans-Ove Boberg) och där kom vi fram till att just ett sånt Swapmeet saknas.”

”Sagt och gjort, veckan senare la vi ut en intressekoll på diverse köp/säljsidor på facebook och fick riktigt bra gensvar. Så efter det har vi smitt lite försiktigt på detta. Tanken var runt Jönköping först men sen insåg både jag och Jim att det vore bra med något i närheten där nån av oss bor. Då insåg jag att vi har två stora idrottshallar här i Sollebrunn. Så där har vi preliminärbokat båda och sen får vi se om vi ens fyller en. Men de hoppas vi ju!” Hälsar Långe-Mikael Andersson.

Händer det något mer under swapmeetet?
”Än är inte allt planerat men mest troligt blir det fokus på just att sälja delarna. Sen kommer vi skicka ut lite förfrågningar till företag i branschen om de vill hyra en plats. Men med villkoret att allt de tar med måste vara billigt/nedsatt, just för att det ska passa med konceptet.”

Boka in 1/2 2020 i kalendern, Bjärkehallen i Sollebrunn för premiären av Sveriges swapmeet för Drifting, Racing And Stance, DRAS!

Text & Bild: Henrik Andersson, Driftzone