Ragnar ”Ragnarök” Cederberg – ”Planen är att ta det lite lugnt!”

0
806

Ragnar ”Ragnarök” Cederberg har haft en hyfsat lugn säsong i år, hans bil är dock svår att missa när han befinner sig på banan.
Bilen, som nu fått gå i graven, har blivit nominerad för sin foliering till GreenLight Galan. DriftZone har tagit en pratstund med Ragnarök för att bland annat höra hur hans och bilens framtid
ser ut.

Ragnar, hur har din säsong sett ut?
– Det har varit ett ganska lugnt år. Vi har åkt på dom event som varit roliga, så som Påsksladden, Bimmers, Gatebil, Gymkhana drift osv, dock saknade jag Coop Citydrift!

Du har gått ut med info på din facebooksida att din E36a nu fått gå i graven efter smällen med betongväggen på Gymkhana, berätta om detta?
– Träningen gick bra, tills jag gick för djupt på en clipping, fick retur från väggen och frontade ett betongblock. Vi lyckades dock få ihop bilen igen för att köra kval. Första repan kändes helt ok, så satsade lite hårdare inför andra. Ut ur den trånga passagen så kändes det som bilen understyrde och jag gled ut ur kurvan. Märkte tidigare på dagen att lamelldiffen inte låste upp som den skulle längre, så det kan ha varit det som orsakade det, eller så spakade jag värdelöst! Smällen tog i alla fall så hårt att det flyttade hela bakpartiet cirka 5 cm. Vart ingen idé att rikta bilen så den gick iväg i delar istället. Motorn kommer leva vidare i en supra!

Hur ser planen ut framöver, blir det en ny bil till nästa säsong?
– Planen är att ta det lite lugnt. Tyvärr är det en krävande sport både tidsmässigt och ekonomiskt krävande. Men kommer suget tillbaka kanske man bygger sig en bash bil!

Fullt förståeligt! Men vi hoppas ju självklart på att få se dig på banan igen!
Du är dessutom nominerad till GreenLight Galan i kategorin ’bästa lack/dekor/foliering’, hur känns detta?
– Det är jättekul att vara nominerad, det är ju ett tecken på att man byggt något som syns. Känns lite konstigt att slåss mot utställningsbilar med puts in i minsta detalj, medan det sprutar delar från min bil på banan.

Kommer du befinna dig på plats under galan?
– Jag kommer befinna mig på galan och hoppas på de bästa!

Du kan väl avsluta med att berätta lite om din foliering?
– Det hela började med att vi ville ha något som stack ut, så sa vi att vi gör en helprintad folie och på den vägen vart det. Varje år har varit en kamp att försöka göra något häftigare än föregående år. De två sista åren har min vän och sponsor legat bakom folien en del. Han driver Bäckseda Prästgårds chark, därför körde jag en arg gris med styckschema på bilen 2016. I år var det en arg svensk tjur, hehe. Vinyl Madness har hjälpt oss att förvandla önskemålen till design, det tycker jag att han har lyckats med bra.

Ragnar Cederberg 2016

Vi tackar Ragnar för pratstunden och hoppas som sagt att vi får se honom på banan igen någon gång, i en ny bil med frän foliering. Vi önskar honom självklart även lycka till under galan!

Text: Nina Josefsson, DriftZone.se
Foto: Erika Näsberg, DriftZone.se