S.T.A Drifting bjuder in till Xtreme Winter Drift

0
648


Arkivfoto: Michael Åkerblom

Lördagen den 28 januari så arrangerar S.T.A Drifting ett vinterarrangemang som de kallar för Xtreme Winter Drift. Då är tanken att det sladdas vid Lunda Flygfält. Driftzone passade på att ta ett snack med John ”Greven” Donaldson som är den som hörs och syns mest hos gänget bakom S.T.A Drifting.

– Meningen med detta event är ju förstås att S.T.A Drifting ska synas och för att alla sladd tokingar ska få något att göra. Vi vill också få ”ICA Maxi” sladdarna att prova på att sladda på en bana där dom ej behöver vara rädda för polisen. Vi tänker ju på säkerheten. Under ett sådant här event finns det funktionärer, speaker och dragfordon.Men framför allt finns det likasinnade som man kan fråga om tips i från.

Hur kom ni på idén att arrangera ett vinterevenemang?
– Vi kan väl säga att vissa i S.T.A gillar att sladda. Där av kom väl idén ifrån skulle jag tro.

Hur stort intresse tror du att det är för ett vinterevenemang?
– Den frågan ställde vi oss också. Av de 30 platser vi gav ut är 15 redan bokade, och det inom 24 timmar efter att eventet kom ut på Facebook. Så responsen har väl slagit ut ganska bra.

Går det bara att anmäla sig i förväg, och är 30 bilar maxantalet?

– Ja med tanke på alla utgifter som blir så vill vi ha in alla som är sugna på att köra. Många vill bara dyka upp och prova men vi vill att dom ska ta detta lite seriösare, därför kör vi föranmälan. 30 bilar på ett event som håller på i 5 timmar blir nog lagom då man får mer kör/övnings tid.

För de i Sveriges avlånga land som inte känner till stället ni kör på vore en beskrivning på sin plats. Vad heter det och hur hittar man enklast dit?
– Just detta stället ligger vid Lunda flygfält som ligger utanför Gimo. Det är en liten rolig bana som Lunda Alliansen håller på att fixa till ordentligt. Man hittar ditt genom att ta sig mot Uppsala, sedan riksväg 288 mot Gimo och strax innan Gimo svänger man vänster. Efter någon km in på den vägen är man framme.

Är ni beroende av att snön ligger kvar, eller kör ni ändå?
– Vi kommer att köra oavsett.

Ni har avverkat några sommarevenemang, berätta lite om dom och hur gensvaret varit bland förare och publik?
– De event vi haft i somras har funkat kalas. Funktionärerna som är med i detta team är ”awesome”. så gensvaret vi fått talar för sig själv, säger ”Greven” och skrattar. Nej skämt och sido, förare och publik är jättenöjda. Även på Gröndal där vi haft event har vi fått beröm, säger ”Greven” som vill rikta beröm till sina team medlemmar.

– Jag vill lyfta fram dom grymma funkisarna som är lika delaktiga i detta. Martin Ahl, Elvira Holmsäter, Jonna Von Schrowe, Olivia Lindhök och Gabriel Pousette

Hur ser era planer ut för sommaren och finns det något som redan är klart?
– Vi håller på att kolla av med Johan på Gröndal och med Glenn på Landracing om datum för i sommar, avslutar John ”Greven” Donaldson.

Anmälan och övrig info om Xtreme Winter Drift hittar ni på följande LÄNK

/Stefan Lindgren – Driftzone