S.T.A Xtreme Winter Drift på Lunda

0
774

Klockan skrek och förde ett herrans oväsen, allt för att jag skulle vakna. Vakna det gjorde jag, hoppar in bilen och påbörjar resan till Lunda Flygfält. Anledningen var att göra ett reportage om S.T.A Driftings evenemang Xtreme Winter Drift.

Lars Hoff kom med sin brutala driftbil. Foto: Henrik Andersson
Lars Hoff kom med sin brutala driftbil. Foto: Henrik Andersson

Vinter var det jag, väl framme vid Lunda så möts jag av en lagom kylig väderlek, precis som det ska vara när vi nu har vinter i landet. På vägen till Lunda så satt jag och hoppades på att banan skulle vara helt frusen, tyvärr så visade det sig att vintern hade sett till att vara så pass mild. Att halva banan var frusen med is – medans den andra halvan var torr med bra fäste.

Johan Eklund kom och rasta sin Toyota MR2. Foto: Henrik Andersson
Johan Eklund kom och rasta sin Toyota MR2. Foto: Henrik Andersson

Men detta stoppade inte de personer som hade tagit med sig sin vinterbil/racebil/isbil, eller sin vanliga bil. Agendan var enkel, detta var en dag som skulle ses som träning. Och träning det fick förarna, att sladda runt på en bana som har varierat med fäste, det är svårt men också lärorikt.

En av de olika Volvo bilarna som körde. Foto: Henrik Andersson
En av de olika Volvo bilarna som körde. Foto: Henrik Andersson

John Greven Donaldson är speakern som tillsammans med några fler driver S.T.A Drifting, berättar för mig att denna dag är en ren träning/kom och ha kul typ av dag. En annan tanke är också att genom dessa evenemang kunna stävja lite av den buskörning som kommer med vintern.

Tankarna är goda, och vi behöver fler som John Greven Donaldson. Som aktivt försöker att skapa förutsättningar för alla, inte bara eliten med racebilar. Utan också ge den som inte riktigt är redo att satsa fullt ut, eller den personen som bara vill ha möjligheten att testa sin bil.

Foto: Henrik Andersson

För en sak är säker, vill du testa gränser – då ska du göra det på en bana, med säkerhetspersonal och folk runtikring som kan hjälpa dig. Inte vara inne i samhället och testa bilens gränser.

Och med det så tackar vi S.T.A Drifting för en trevlig dag – och vi hoppas på att få se flera evenemang i framtiden från gänget bakom S.T.A (Shake That Ass) Drifting.

En liten snutt webb – TV:

Och givetvis ett galleri med bilder från dagen:

//Henrik Andersson – DriftZone