Sammanfattning av frikörningen på Sundsvall Raceway

0
295

Idag har två av DriftZone’s medarbetare spenderat dagen på Sundsvall Raceway där det dagen till ära anordnats frikörning för drifting. Matilda Svensson, driftingansvarig hos SHRA Sundsvall tycker att dagen gått över förväntan.

– Dagen har varit riktigt bra! Utöver några mindre incidenter så har körningen rullat på oavbrutet. Det verkar som att förarna är nöjda med dagen, och så länge dom är nöjda så är vi nöjda. Det är jätteroligt att intresset är så stort både bland förare och publik
Idag hade ungefär femton förare tagit sig till Sundsvall Raceway. Vi fick se allt från epatraktorer till SM-förare och alla fick gott om körtid.
– Vi i klubben strävar ständigt efter att arrangera bättre evenemang så all feedback är välkommen. Jag ska själv kontakta förarna de närmaste dagarna för att höra hur dom upplevde dagen och om det finns någonting som dom anser att vi kan göra bättre till nästa gång, berättar Matilda.

– Syftet med en frikörningsdag är inte bara själva körningen, vi vill också skapa en typ av gemenskap bland alla som delar samma intresse och jag tycker själv att vi har lyckats riktigt bra med det. Nästa frikörningsdag är fredagen den 14/7, i samband med SM/RM. Det ska bli riktigt roligt och vi hoppas såklart att intresset finns kvar även då.

Snart SM/RM här på hemmaplan som sagt, hur laddar ni inför det?

– Vi är riktigt taggade inför SM/RM. Startfältet i år är grymt bra. Just nu håller vi på att planera för fullt och vi många tankar och idéer på hur årets SM/RM på Sundsvall Raceway ska bli höjdpunkten denna säsong. Vi har en del överraskningar som jag än så länge vill hålla inne med, men jag kan garantera att det kommer att bli en kanonhelg!

Är det något du vill säga till förare eller publik inför nästa frikörning eller SM/RM?

– Jag vill såklart tacka alla förare från dagens körning och hoppas på att få se dom igen nästa frikörningadag. Det är fantastiskt att se både nya och bekanta ansikten på banan.

Sen vill jag även hylla Sundsvalls kommun som har hjälpt till med detta. Utan stöd och bidrag från dem skulle vi inte ha haft möjlighet att asfaltera en sådan fin bana som vi har idag!

Text: Erika Näsberg – Driftzone.se
Foto: Christer Hägglund – Driftzone.se