Säsongsstarten och covid-19

0
92

Det är snart dags för säsongsstart, och det går inte att undvika tankar om hur vi påverkas av spridningen av coronaviruset covid-19.

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Säsongsstarten består av två delar, dels är det Påsksladden på Elmia under påskhelgen, och dels är det premiären för SDC:s SM-klass på Mantorp Park i slutet av april.

Svenska Bilsportförbundet lyder under Riksidrottsförbundet och deras rekommendationer är i en information publicerad 27 februari inte att ställa in evenemang som planerats.

”Vad gäller evenemang så har media rapporterat om tävlingar och liknande som ställts in. Folkhälsomyndighetens råd är att om man väntar sig många besökare från länder med smittspridning så ska man vara noggrann med information, kunna tvätta händerna och ha kontakt med lokal sjukvård. Men inställda evenemang betyder inte att smittspridningen ökat i Sverige.”

Inte heller Folkhälsomyndigheten rekommenderar i nuläget att evenemang ställs in, men informationen där uppdateras ständigt och grundas på det aktuella läget. Idag, 10 mars, har Folhälsomyndigheten dock uppgraderat risken till ”Mycket hög risk för inre spridning”, så det kan komma uppdaterade rekommendationer inom kort.

Oavsett rekommendationer från myndigheter så kommer många åskådare att frivilligt välja att stanna hemma. Hur stor påverkan detta kan få på evenemang med ekonomisk press återstår att se.

Vi på DriftZone fortsätter att följa läget och om det förändras eller något evenemang påverkas kommer du att kunna läsa om det här. För råd och information som rör din egen hälsa hänvisas till Folkhälsomyndigheten och Sjukvårdsupplysningen 1177.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Gerd Altman – Pixabay