SBF:s ordförande Magnus Berthling avgår

0
713

Svenska Bilsportförbundets ordförande Magnus Berthling avgår med omedelbar verkan, enligt ett pressmeddelande på förbundets websida.

Pressreleasen lyder:

Svenska Bilsportförbundets ordförande Magnus Berthling har valt att avgå med omedelbar verkan.

Magnus Berthling valdes som ny ordförande för Svenska Bilsportförbundet i september förra året under det framskjutna årsmötet för 2020. Nu, fyra månader senare väljer han att lämna sin post.

För den befintliga styrelsen väntar nu ett konstituerande möte för att säkerställa det fortsatta styrelsearbetet framöver.

– Vi kommer ha det konstituerande mötet i eftermiddag klockan 17 för att gå igenom hur arbetet framöver ska fortgå. Vi kommer informera mer om det när beslut finns tagna, säger Urban Wahlberg, vice ordförande och fortsätter.

– Självfallet är det inte bra att vi står utan förbundsordförande men vi har en fungerande styrelse som består av sex personer som nu kommer leda arbetet fram till kommande Förbundsmöte i april

Den 18 april 2021 har Svensk Bilsport sitt nästa Förbundsmöte där beslut ska tas om vem som blir ny ordförande för Svenska Bilsportförbundet.

Vi kommer att söka de inblandade parterna för ytterligare kommentarer och kommer att fortsätta utvärdera vilka eventuella följder detta kan komma att ha för vår sportgren.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Grafik: Svenska Bilsportförbundet