SHRA Sundsvall informerade om säsongen 2019

0
674

SHRA Sundsvall höll i dagarna ett informationsmöte angående deras planerade aktiviteter för 2019. Sundsvall Raceway används huvudsakligen till två sporter, dragracing och drifting.

Nytt för i år är däremot att banan även kommer att hållas öppet för fler testhelger och andra aktiviteter, bland annat enkel bilsport med uthållighet, konbana och Drivers Open. Det planeras även streetrace på opreparerad bana.

Närmast på driftfronten så kommer det att finnas möjlighet att testa bilar innan Elmia och Påsksladden. Inget datum är i skrivande stund spikat för detta. Testet kommer dock inte att hållas på den befintliga driftbanan som kommer att vara stängd under tiden på grund av ombyggnationer. Testkörningen kommer att ske på någon av de övriga två slingorna alternativt på en konbana i slutet av dragracingstrippen.

Ombyggnationerna av driftingbanan omfattar huvudsakligen breddning av kurva 2, kurvan som leder in mot muren, och kurva 3, den långa svepande kurvan längs muren. Detta för att minska riskerna med murträffar vid twinkörning och få ett bättre flyt i körningen. Även den sista sektionen som leder ut mot dragracingstrippen ska ändras för att få ett bättre flyt ut ur kurvan.

De två spikade tävlingarna under året är Sverigecupen den 8:e juni, med en extradag den 9:e beroende på antal startande alternativt om det finns intresse för frikörning. SM-finalen körs 29:e augusti till 1:a september. Har du inte möjlighet att se denna tävling på plats så direktsänder DriftZone SM-finalen på Facebook och förhoppningsvis även på SBF Play.

Text: Robban Strandberg – DriftZone.se
Foto: Robban Strandberg – DriftZone.se