Spännande nyhet på GTR Motorpark

0
770

Nu till helgen så kör GTR Motorpark (Gröndal) sitt första ”Driftdays”, dagarna det handlar om är fredag och lördag 21-22 april. Till helgen så kommer även den stora förändringen på banan att vara klar. På ”depårakan” färdigställer man en drygt 100m lång mur som är 1,2m hög.

– Den undre delen är klar, det är den som tar tid för det krävs att man snyggar till marken under.  Sedan lägger vi till en rad till med klossar uppe på och det blir klart till fredag, så den kommer att bli färdigt.  Hela muren blir 1,2m hög och ca 100m lång. Muren kommer att gå på 80% av rakan, det är så mycket mur som man kan sätta. Det går inte att sätta mera, säger Johan Heggblad och fortsätter.

– I den riktning som förarna åker har de muren på sin högra sida. Där banan svänger vänster, där man åker ut ifrån depån  fortsätter muren rakt fram. Tanken är att man ska kunna åka längst med muren och sedan glider muren ifrån dem, där svänger förarna till vänster. Man åker längs med, inte upp emot muren och ner som man gör med den röda muren.

Hur stor förändring tror du att det blir rent körmässigt för förarna?
– Det borde bli en förändring i hela initieringen och i hela partiet. Det kan nog bli lite mer utmanande än tidigare.

Till helgen bör det vara ett bra tillfälle för förarna i SM/RM att komma och träna?
– Det är klart att det är. Det här är som det blir under SM och RM, så det är klart att man ska komma och testa det här.

Vilka tider är det som gäller?
– Det börjar kl 12.00 på fredag och håller på till kl 19.00. På lördag så börjar det kl 10.00 och slutar kl 18.00 på lördag.

Andra nyheter är att man har rest en träläktare på naturläktaren vilket kommer att bli ett lyft för alla åskådare.

Under lördagen så finns det även möjlighet att göra vagnboksbesiktning, det gäller dock bara förare som ska köra SM och RM. Vill man göra detta ska man maila till johanheggblad@gmail.com. I mailet uppger man namn och telefonnummer.

Till sist så vill Johan Heggblad tacka alla som hjälper till med att färdigställa banan inför helgen. Känner man för att hugga i så är det bara att fortsätta att dyka upp under de kommande eftermiddagarna, all hjälp uppskattas.

/Stefan Lindgren – Driftzone.se