Stångberg avrundar säsongen med Drift Matsuri i Australien

0
607

Det har varit en intressant sommar för Mårten Stångberg och full av underhållning för oss, allting från att köra kungligheter runt Anderstorp Raceway till att jaga råttor runt ett garage som endast riktiga män kan göra, med gallskrik och eldkastare!

Senast nu i helgen kördes Gatebil på Mantorp med GDS och SM, Mårten och hans Mercedes levererade fina resultat efter en skakig säsong. Det var en blöt tillställning men det bjöds upp till dans och det var spännande in i det sista och Mårten placerade på stadig 4e plats.

Nu är det så att bara för att SM och GDS är slut så upphör han inte med att underhålla utan snarare tvärt om, en resa till Australien och lite drifting i en lånad bil finns fortfarande på schemat och vi har tagit kontakt med Mårten för att få lite mer saftig information om Australienresan.

Först vill vi gratulera till 4:e placeringen på Mantorp i helgen, väldigt stadig insats!
– Stort tack! Det känns riktigt bra att avsluta säsongen på detta sättet.

Det var första säsongen i CLK-chassiet, har den levererat efter förväntningarna?
-Detta var första tävlingssäsongen i CLK-chassiet, förra året användes till att pröva ut de värsta buggarna och få den mer tillförlitlig och konkurrenskraftig. I början av året var det riktigt tungt inför Påsksladden då vi var plågade utav oljetrycksproblem under hela försäsongen, vi lyckades till slut lösa problemen till första SM-tävlingen på Gröndal. Efter detta var löst så har bilen lirat väldigt bra under omständigheterna, vi har lyckats köra totalt 10 evenemang under året och fått extremt mycket körtid jämfört med tidigare år.

11:e placering totalt i SM, det kan ju inte kännas helt fel. Bådar gott inför nästa år, blir det några modifikationer till nästa säsong?
– Nej det känns väldigt bra då mitt ursprungliga mål var att kvala in i samtliga SM stegar, så att gå från det till att sluta 11a känns som en bra utveckling. I vinter så ska jag försöka hålla mig från att göra för stora förändringar då bilen funkar överlag väldigt bra.

– Det som kommer byggas om är styrningen fram, den ska få lite förändringar i geometrierna för att få bättre känsla i styrningen. Sedan hoppas vi även kunna bygga ihop huvudmotorn i vinter då vi fortfarande åker backup maskinen efter förra årets motorras, så om allt går som det ska så har vi en helsmidd motor som huvudmotor och dubbla backup-motorer för att veta att vi håller oss på banan.

– I övrigt kommer det bli mest förfining och snygga till alla saker som byggts om under säsongen.

Vi fick höra att du ska till Australien och köra lite brett i en lånad bil, låter väldigt spännande! Var det något planerat eller var det semester som fick en annorlunda tvist?
– Jajjemen, den 30 september så flyger vi till Australien för att hälsa på våra vänner från Felony DC! Det är ett gäng härliga gubbar vi mötte på Gatebil Rudskogen 2015 om ja inte minns helt fel, vi har sedan dess snackat om att åka ner o hälsa på och detta året blev det av. Måste utbringa ett enormt tack till min älskade flickvän Linda som gör denna resan möjlig genom att lägga ut dom pengarna som saknas åt en fattig driftare som jag!

– Vi har noggrant valt datumen i Australien för att kunna delta i Drift Matsuri på Queensland Raceway, detta är deras motsvarighet till Gatebil kan man säga. Det körs endast drifting på banan i 2 dagar med många grymma byggen och duktiga förare!

– Jag är djupt tacksam att grabbarna fixat så jag ska få köra Lukes S14 med en bpu trimmad SR20 och power by max styrvinkel framvagn och Marks Toyota Cressida med 1jz motor, ska bli riktigt intressant och utmanande att köra en högerstyrd bil. Lite av en dröm som går i uppfyllelse efter att ha fullt Felony DC och Hit n Run grabbarna över nätet ett par år.

Finns de nånstans vi kan följa detta äventyr?
– Yes, det går att följa på våran Facebook sida ”Team Lovetap” där vi kommer försöka live sända lite och posta bilder samt på instagram under min användare ”@Mstangberg” där ja postar ”stories” och vanliga bilder och filmer.

Då får vi önska dig lycka till och hoppas du får en trevlig semester!

Text: Emil Åhman – DriftZone.se
Foto: Emil Åhman & Michael Åkerblom – DriftZone.se