Stångberg: ”Känner mig självsäkrare än någonsin bakom ratten”

0
510

Mårten Stångberg stod över den gångna helgens SM-tävling i Sundsvall. Till helgen så är det Drift GP som gäller. Inför tävlingen så har Stångberg gjort några små men viktiga justeringar.

– Vi planerade att åka till SM helgen efter Rudskogen, men Gatebil Rudskogen var hård emot ekonomin och bilen samt att det var få av mina mekaniker som kunde åka med till Sundsvall. Så därför tog vi beslutet att räkna den som ”våran sämsta tävling”, detta eftersom årets resultatet baseras på dom fem bästa tävlingarna utav sex.

Till helgen kör du Drift GP, vad har du för känslor inför tävlingen?
– Efter all sätestid jag har fått på både Gatebil Mantorp och Rudskogen så känner mig bekvämare än någonsin i bilen och känner mig väldigt peppad på att visa vad jag går för, tyvärr så har motorn gått ner sig lite utav all körning. Vi har mätt upp ett ganska rejält läckage genom avgasventilerna och ringarna på två cylindrar men vi håller tummarna för att den klarar av helgen utan totalras.

Har du gjort några förändringar på bilen inför tävlingen?
– De finns några små men väldigt viktiga förändringar vi har gjort på bilen sen första deltävlingen på Gröndal som har gjort bilen mycket mer lättkörd, det är bland annat uppdrevning utav servo pumpen då den tappade verkan i låga varv, vilket har stor påverkan på tekniska banor så som gröndal. Så det ska bli riktigt kul att köra banan med en mer välfungerande bil!

Vad tror du om dina chanser och hur tror du att de svenska förarna står sig i det tuffa europeiska motståndet?
– Jag känner mig självsäkrare än någonsin bakom ratten och tror verkligen att jag och teamet kan få till ett riktigt bra resultat om bilen inte tappar allt för mycket effekt under helgen. Jag tror definitivt att de svenska förarna har vad som krävs för att kunna vinna tävlingen i helgen men det är så många parametrar som måste falla på plats för att de ska ske, en sak vet vi i alla fall och det är att ju mer publiken hejar och skriker ju hårdare kör vi allesammans! Så se nu till att komma dit i helgen och hjälp oss nå pallen!

Vilka förare ser du som favoriter till segern på lördag?
– Förutom mig själv då så är ju självklart Alexander Granlund en att hålla ögona på, tror även Juntilla och Kim Fors blir farliga i helgen! Utav dem internationella förarna så ser jag Jack Shanahan, Nigel Colfer och Fredrik Öxnevad som några av dom största hoten, samtliga är konsekventa förare med mycket sätes tid i bagaget!

Ett sidospår: Hur gick det med råttan ni jagade i en live sändningen här om dagen?
– Haha ja vi jagade den i ca 1.5 timmar men tappade bort den, ett par dagar efter upptäckte vi att den försökt äta sig ut genom garageporten men inte lyckats.

– Hittade även ett flyktförsök i taket men vet inte om den kommit ut, så nu är garaget gillrat med fällor fyllda med Snickers.

– Det kommer ”updates” så fort den är fångad.

Text: Stefan Lindgren – Driftzone.se
Foto: Christer Hägglund – Driftzone.se