Startplats i DMEC på spel i Close Calls Royale!

0
481

Den nya tävlingen Close Calls Royale får en rejäl draghjälp när det nu avslöjas att en startplats i DMEC står på spel.

Mattias Jönsson, bedömare och profil i driftingsverige, har tagit fram konceptet med en tävling där man bara kör twin. Inga singelrundor som kval utan rakt på med bara twinkörning. För bara en stund sedan avslöjade Mattias att vinnaren kommer att bli erbjuden en startplats i Drift Masters European Championship 2020.

Hur har du lyckats med detta?
-Diskuterat det med DMEC ett tag. De ser att på sikt kommer detta upplägg att bli riktigt starkt. Hemligheten är körtid och mängd battles. Det gör att vinnaren garanterat har ett mycket bra team med en kanonbil. Samt att föraren har de talanger och fokus som behövs. DMEC förstår att om vi samarbetar tidigt kan vi nå extremt bra resultat.

Tycker du att en tävling i ren twindrift är ett bra sätt att sålla fram en förare till DMEC?
-Ja, jag tycker det. Räknar man krasst på det så kör du på CCR dubbla mängden battles mot en 32-stege. Prestationen för att vinna måste vara något alldeles extra. Att man inte ”tävlar/kvalar” med singelåk gör inte så mycket. Man är ju ändå alltid tvungen att köra bra lead-åk. Det är ju faktiskt hälften av varje battle.

Mattias berättar också att tanken är att i framtiden kommer CCR att vara en serie tävlingar precis som andra, och att han ser det som ett bra komplement till exempelvis SM och GDS. Många av förarna som är med i Close Calls kör både och. Han avslutar med att självklart spelar startlistans samlade meriter in också för DMEC, då förargruppen på CCR är stark.

31 maj till 1 juni är det dags för premiären av denna tävlingsform i Sverige. Platsen är GTR Motorpark i Eskilstuna.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se