Stort antal på startlistan i Lycksele

0
361

Nu händer det något spännande i de norrländska skogarna igen. Som brukligt så bjuder Lappland upp till en vecka 20-27 juli full av motorkavalkader i form av Motorveckan i Lycksele.

Olof Eriksson Foto: Viktor Forsell, www.toribass.se

Motorcyklar, bilträffar, gokart, loppmarknader, tävlingar, torguppställningar (http://motorveckan.se/program/) och inte minst en driftingtävling som vuxit markant med ett stort antal anmälda. Det som överraskar mest är det stora antalet Modified-förare som anmält sig.

Arrangörerna har jobbat med att få till tävlingen ännu bättre för i år och har bjudit in två stycken bedömare av rang i form av Fredrik Flinta Lindberg och Daniel Hägg, som båda varit nyckelpersoner och både varit bedömare och stått som spotters bakom framgångsrika SM-förare

16 förare i den lägsta och enklaste klassen Modified där man kör för sig själv och inte behöver oroa sig för att buckla till någon annans bil. Reglementet är även lite lösare taget och lämpar sig för nybörjare och folk som vill prova på. Att så många anmält sig i den här klassen är lite smått spektakulärt för oss i norra Norrland då det varit svårt att få till några riktiga tävlingar för Modified förare pga få anmälda.

I Semi-pro klassen ser vi ett antal goda namn som Joel Andersson i sin stridsvagnskamouflerade Volvo 740, Albert Häggbom som skrapade en väldans fin placering i RM förra året och sen får vi inte glömma 2018 års kvalförare deluxe i SM, Mathias Johansson i sin svarta s14.

Startlistan ser ni här nedanför.

Starttiden för driftingen ute på Lycksele Flygplats är 17:00 och är planerad att hålla på fram till 20:00, och med så stort startfält blir det kompakt och koncentrerad underhållning!

Har ni svårt att komma på vad ni ska göra i helgen så är det ingen dum idé alls att åka till Lycksele och njuta av lite härlig bilkultur!

Text: Emil Åhman – DriftZone.se
Foto: Viktor Forsell – www.toribass.se