SWR Motorsport har släppt info om Drift Cup

0
621

SWR Motorsport med Peter Sandström i Spetsen, gick ut med en intressant nyhet i höstas. Nyheten var att han drar igång en Drift Cup. Tanken bakom serien är att erbjuda alla, en chans att tävla i Drifting, under lätta, billiga och säkra förhållanden.

Ett enkelt säkerhets och tävlings reglemente, ligger som grund för tävlingarna. Man har lagt vikten på att alla ska kunna vara med och tävla under avslappnade och roliga former. Drift Cup kommer köras på små och tillfälliga banor.

Drift Cup är inte att se som konkurrent till SM/RM i Drifting, utan ett komplement och inkörsport till motorsportgrenen Drifting. Perfekt för förare som kört Driftbash eller liknande frikörningsarrangemang, och som känner att de vill börja tävla, men inte har budget eller självkänsla nog att köra stora serier. Våra regler tillåter även lite friare kreativare och roliga  bilbyggen. Drift Cup är ett av SMA (Svenska Motorsport Alliansen) försäkrat arrangemang.

Drift Cupen är planerad att köras med 3 deltävlingar under säsongen 2017. Mer information om avgifter, datum och tidsschema. Hittar du under vår flik Tävlingar/DriftCup: https://www.driftzone.se/tavlingar/drift-cup/

Reglementet finns på: http://www.swr-motorsport.se

Källa: SWR-Motorsport