Tekniskt strul stoppade Sjödin

0
715


Foto: Erika Näsberg

Påsksladden är avgjord och som vanligt blev det inte som det var tänkt för alla. Fredrik Sjödin kom till Jönköping med en bil med nytt utseende. Nytt ”bodykit” och ny livery på den BMW som var ny inför förra säsongen.

Hur gick förberedelserna inför Påsksladden?
– Precis som vanligt så skruvades det in i det sista före Elmia. Vi har haft en förhållandevis lugn vinter i år, det var inte alltför mycket ombyggnationer. Ändå så står man där på slutet och funderar på hur man ska hinna…

Var det något speciellt som fördröjde arbetet på slutet?
– Vårt största problem var att vi väntade på delar till bilen ända in i det sista, det i sig gjorde att det blev tight med tid för vår del. Tanken var att åka till Elmia tidigt på torsdagsmorgonen, men det slutade med att vi kom iväg från Sundsvall några minuter före 12 på torsdagskvällen istället. Blev till att köra 70 mil med minimalt med stopp för att hinna till första körpasset på fredagsmorgonen.

Ingen optimal uppladdning för körning förstås. Hur gick det sedan?
– Väl på plats så blev det bara två pass kört och vi tvingades bryta p.g.a. tekniska bekymmer. Då tog vi beslutet att ställa bilen i Kw:s monter under resten av helgen. Det blev lite av ett antiklimax efter 3 sömnlösa veckor…

Det förstår jag. Hur har bilen och dess nya utseende tagits emot?
– Vi har fått en helt fantastiskt respons på bilen under helgen. Vilket är jättekul efter den stora ansträngningen vi gjort för att lyfta bilens utseende med egendesignat bodykit och ny livery. Trots lite körtid är jag ändå väldigt nöjd med helgen.

De tekniska problemen, finns det en lösning inom räckhåll?
– Kommer grejer nu på torsdag. Har även lite annat småplock att fixa med. Ska göra en lösning med snabbfästen till fronten bland annat.

När blir nästa tillfälle att provköra?
– Det ser ut som att nästa körning blir Dotz driftbreak. Bra att få göra lite högfartstest med. Mantorp är en bra bana när det kommer till att ställa chassie inför sommarens högfartstävlingar.

/Christer Hägglund – Driftzone.se