Tid för fokus

0
423

Från och med nu så kliver vi på DriftZone in i en tid av fokus, fokus på de serier som tar sin början nu i och med SM i SDC i påskhelgen. Efter den tävlingen kommer vi såklart att rapportera om resultat, speciella händelser, intervjua förare och mycket annat. Sedan kommer vi att skifta fokus till RM som har sin premiär på Mantorp Park 27-28 april, tillsammans med SM:s andra deltävling. OBS att detta datum ändrats väldigt sent!

Pawel Korpulinski under Påsksladden 2017. Påsksladden som i år har SM-status.
Foto: Stefan Lindgren

Efter RM-premiären bir det så dags att titta på Sverigecupen, den nya serien som är kvalificerande för RM. Första tävlingen där går 5 maj på GTR Motorpark i Eskilstuna och vi kommer att ge er information om regler och förutsättningar för att ta sig in i SDC-serierna.

Sedan blir det dags att fokusera på Gatebil Drift Series, GDS, som i år har ett annorlunda upplägg än förra året. I år körs tävlingen av ett mindre antal inbjudna förare och det finns dessutom plats för några wild cards, både för den som utmärker sig på frikörning och för ”kändisar” inom sporten. Första deltävlingen går under Gatebil på Vålerbanen 25-27 maj.

Jim Olofsson och Pawel Korpulinski under den regnvåta finalen i GDS 2017.
Foto: Christer Hägglund

Vi kommer dessutom att skriva om allmänna nyheter inom drifting, både för våra svenska gräsrötter såväl som den internationella eliten. Eftersom vi har större svenskt intresse i Drift Masters European Championship än vi haft tidigare kommer vi att lägga en hel del fokus där, men även rapportera om viktiga händelser i Drift GP och Formula Drift.

Hoppas att du blir med oss under säsongen, för nu köööör vi!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Stefan Lindgren – DriftZone.se, Christer Hägglund – DriftZone.se